Farsangi jelmez ötletek - csontváz jelmez

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Farsangi jelmez ötletek - csontváz jelmez

A farsangi csontvázjelmezt bárki el tudja készíteni otthon óvodás/iskolás gyermekének. Fekete póló, fekete leggings és fehér textilfilc kell hozzá. Mutatjuk lépésről-lépésre a csontváz jelmez elkészítését.

Hozzávalók:

  • Fekete hosszú ujjú póló
  • Fekete leggings
  • Sütőpapír vagy zsírpapír
  • Fehér szövetfesték
  • Ceruza
  • Fluoreszkáló festék (opció)

 

Munka menete:

 

1. Kezd azzal, hogy egy zsírpapírra/sütőpapírra felrajzolod az alapvető csontozatot. Semmiképpen ne törekedj remekműre, és ne aggódj, ha nem művészi csontvázat rajzolsz. Ha mégis precíz szeretnél lenni, akkor az Interneten találsz olyan anatómiai ábrákat, melyeket könnyen le lehet másolni, illetve mindenképpen jó útmutatók lehetnek a jelmezkészítésnél.

 

A rajzolásnál az arányokra kell nagyon figyelni, arra hogy a csontok hossza és elhelyezkedése a ruhán pontosan a megfelelő helyre kerüljön. A legegyszerűbb, hogy ha az ingbe és a nadrágba belebújik a gyerkőc, és közvetlenül azon méritek le, illetve jelölöd be a csípőt, a combokat, a lábszárakat, a karokat és a törzset. 

 

Amint a méretek megvannak, és sikerült az egyes végtagokat megrajzolnod (például a bal kart, vagy combot), akkor azt vágd ki, majd ezután fordítsd meg, és most így –megfordítva- rajzold körbe a papíron. 

Ezzel azt éred el, hogy mind a két oldal szimmetrikus lesz.

 

 

 

csontváz jelmez 1. lépés

 

2. Vágd ki a csontokat, de úgy, hogy a negatívokat fogjuk használni a ruha megfestésénél.

 

 

csontváz jelmez 2. lépés

 

3. Terítsd ki a nadrágot és a pólót. Helyezd rá a sablonok negatívját. Nézd meg, hogy minden odaesik-e, ahova kell.

 

 

csontváz jelmez 3. lépés

 

4. Ha nem akarod, hogy festés közben elmozduljon a sablon, akkor érdemes a széleket leragasztani. Erre a célra elegendő akár a cellux is.

 

Festéshez egy lapos merev sörtéjű ecsetet válassz!  Vigyázz, ne túl sok festéket használj, és ne üssön át a másik anyagon is a mintázat! Ha biztosra akarsz menni, akkor a póló, nadrág belsejébe tegyél egy olyan rongyot, amit nem sajnálsz, ha festékes lesz.

 

 

csontváz jelmez 4. lépés

 

5. Hagyd megszáradni a festéket, majd távolítsd el a sablont.

 

 

csontváz jelmez

 

6. Végül – hobby boltokban beszerezhető- fluoreszkáló festékkel átkenheted a csontok éleit, így ha a lámpa „elalszik” a Te kis „csontvázad” még jobban kitűnik a tömegből. 

 

 

 

csontváz jelmez 6. lépés

 

 

Forrás: tumblingblocks

 


Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2015.01.26