Otthon melege program 2018: Akár 45 ezer forintot is kaphatsz új mosógépre, hűtőgépre, és nem kell visszafizetned! - Részletek

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Otthon melege program 2018: Akár 45 ezer forintot is kaphatsz új mosógépre, hűtőgépre, és nem kell visszafizetned! - Részletek Újraindul az Otthon melege program 2018 novemberétől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség: egészen pontosan hűtőgépre, mosógépre és fagyasztóra vonatkozik a csere. Tudd meg a részleteket! Újraindul az Otthon melege program 2018 novemberétől, - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  fenntarthatóságért felelős államtitkára október 19-én, pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón.

Újraindul az Otthon melege program novembertől,  amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a kormány  kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.



Hűtőgépre, fagyasztóra, mosógépre érvényes a csere
Az államtitkár ismertette, a program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez.

Három kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor:
- az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra
- az A++-ban 40 ezer forintra
- az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni

A tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

Az Otthon melege programnak köszönhetően évente, átlagosan 10 milliárd forint rezsiösszeg marad a programban részt vevő magyar családoknál. Ez háztartásonként évente 10 ezer forinttól akár 180 ezer forintig terjedő megtakarítást jelent. Emellett jelentős a környezetkímélő hatása is van, hiszen minden évben 100 ezer tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás - ismertette az államtitkár.

Részletek itt:
A pályázati kiírást és útmutatót a szaktárca a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon teszi elérhetővé. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig.

Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2018.10.31