Így lesz 1 perc alatt tökéletesen tiszta a mikró! - Videó

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Így lesz 1 perc alatt tökéletesen tiszta a mikró! - Videó Fantasztikusan egyszerű házi trükköt mutatunk be, amellyel meglepően egyszerűen tisztítható a konyhai mikrohullámú sütőd. Nem kell más hozzá, mint 1 darab citrom, és a többi szinte magától működik… Háziasszonyok figyelem, ezt a praktikát nem biztos, hogy ismeritek! Egy végtelenül egyszerű trükköt árulunk el, mellyel könnyen tisztává tehetjük a zsírfoltos mikrohullámú sütőnket.

A cikkben található 1 perces videó bemutatja, hogy mit kell pontosan tennünk. Az egyszerűség kedvéért le is írjuk azt az 5 lépést, amivel könnyen tisztán tarthatjuk az elszennyeződött mikrónkat:

1.    Vegyünk egy mikróálló tálacskát
2.    Öntsünk bele pár ujjnyi vizet
3.    Tegyünk bele egy kettévágott citromot
4.    Állítsuk 10 percre a mikrohullámú sütőt
5.    A végén töröljük át száraz papírtörlővel

Csodálatos, igaz?
Mi is kipróbáltuk a szerkesztőségi mikrón, amit a legmagasabb fokozatra állítottunk be - csak mi nem ketté, hanem karikákra vágtuk a citromot. Így is működött.

Tipp: ha esetleg túlságosan zsíros lenne a sütőnk, akkor mártsuk bele egy picit a törlőt a forró citromos vízbe, és így töröljük át a mikrót.

És ha már a tisztogatásról esik szó, illetve maradt egy-egy citromvégünk, akkor azokkal a vágódeszkákat dörzsölhetjük át - így fertőtlenítve a fa-vágódeeszkákat a nem kívánt baktériumoktól.

Videó - Így tisztítsuk ki a mikrót!



Forrás: YouTube
Fotó: FreeDigitalPhotos

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2015.03.20