Tavaszi ajtódísz

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Tavaszi ajtódísz

Ha a tavasszal megérkezett jókedvet tovább szeretnéd fokozni, netán a szomszédokra is átragasztani, akkor készíts egy szép Tavaszi ajtódíszt! A tavaszi koszorút tedd ki olyan helyre, ahol mindenki láthatja. Az elkészítése garantáltan egyszerű, és még a gyereked is imádni fogja. Íme.

Hozzávalók:
 

barna csomagoló papír

színes papír

újság vagy már a gyerekek által széttépett és semmire sem jó könyv lapjai

ragasztópisztoly

nikecell koszorú

ceruza

körző

olló

 

Munka menete:

1. Hajtogassuk szét a csomagoló papírt és körzővel rajzoljunk kb. 6-8 cm átmérőjű köröket (vagy tetszés szerint bármekkorákat). Vágjuk ezeket ki, majd pontosan a közepénél hajtsuk ketté, és cakkozzuk ki a széleiket. Elsőre készítsünk úgy 20-30 darabot - ennél biztosan többre lesz szükségünk, de amint ezek felkerülnek a koszorúra, egyből látni fogjuk, hogy körülbelül még mennyit kell pluszban készítenünk. 
 

2. Készítsük elő a ragasztópisztolyt. Egy ceruzát nyomjunk a cakkos kör közepébe: így olyan lesz, mint egy virág. A „cakkos virágokat” ragasszuk a koszorúra a ragasztópisztoly segítségével. Tartsuk ott, amíg a ragasztó meg nem dermed. Majd a képen látható módon ragasszuk egymás mellé a papírvirágjainkat. Mind ezt addig folytatjuk, amíg be nem borítjuk velük a koszorút. 


 

3. Elkészült állapotában így néz ki a koszorúnk. (Lenti kép.)

 

4. Következő lépésben készítsük el a pillangóinkat. Ehhez segítséget nyújt a pillangósablon (ezt nagyítsuk ki és nyomtassuk ki egy A4-es lapra). Vágjuk ki és használjuk sablonként a színes papíron és a könyv lapokon. Rajzoljuk körbe ceruzával a pillangókat, majd vágjuk ki azokat.

                 

5. Hajtsuk ketté a pillangókat és ragasszuk fel a koszorúra.

6. Ha felragasztottuk az összes pillangót a képen látható formában, akkor már csak egy selyemszalagra van szükségünk, amivel felfüggesztjük az ajtóra. 

 

7. Készen is vagyunk!

 

Forrás: MaryJanes & Galoshes nyomán Kovács Helén

Fotó: MaryJanes & Galoshes


Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2014.08.09