Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára?

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? A kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot az, aki bankszámlára kérte járandósága kifizetését, november 11-én a rendes havi ellátásával együtt a két utalásban kapja meg. Több mint 240 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben. Mintegy másfélmillióan, akik bankszámlára kérték az utalást, már november 11-én hozzájutnak járandóságukhoz - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

A pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között
- a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban,
- az árvaellátásban,
- az özvegyi nyugdíjban,
- a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak,
így most ősszel két jogcímen mintegy 2,5 millióan jutnak plusz összeghez - összegezte az államtitkár.

Nyugdíjemelés és nyugdíjprémium - Mikor érkezik?
A kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot az, aki bankszámlára kérte járandósága kifizetését, november 11-én a rendes havi ellátásával együtt a két utalásban kapja meg.

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára?

Az pedig, aki a postai kézbesítést választotta, az eddig megszokott naptári napon a postástól veheti át a neki járó összeget - nyomatékosította Tállai András.

Decemberben már a megemelt nyugdíjjal lehet számolni
A kormány évközi nyugdíjkorrekciója révén júliustól, januárra visszamenőleg további 3,9 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Novemberben mindezt egy 4,5 százalékos emelés követi. A kiegészítő nyugdíjemelést januárra visszamenőleg fizeti ki az államkincstár, és az érintettek a 13. havi nyugdíj és ellátás korrekcióját is megkapják. A kiegészítő emelés beépül az ellátás összegébe, így decemberben szintén már az emelt összegű nyugdíj vagy ellátás érkezik - részletezte Tállai András.

A gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium jár idén is. A jogosultaknak ezen a címen összesen 23,5 milliárd forintot fizet ki a kincstár - ismertette Tállai András.

Akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja, annak 10 ezer forint lesz a nyugdíjprémium
Elmondása szerint tízezer forintos nyugdíjprémiummal számolhat minden érintett, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja. Az államtitkár leszögezte, hogy a nyugdíjprémium minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek jár, vagyis a juttatást nem csak az öregségi nyugellátásban részesülők vehetik majd kézhez.

Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


2022.10.18