Nyugdíj 2021: Decemberben hamarabb érkezik a nyugdíj a szokásosnál! - Mikor számíthatsz az utalásra?

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


Nyugdíj 2021: Decemberben hamarabb érkezik a nyugdíj a szokásosnál! - Mikor számíthatsz az utalásra? A megszokottnál korábban, már december első hetében érkezik a nyugdíj - legalábbis ez derül ki a Magyar Államkincstár nyugdíjnaptárából. A megszokottnál korábban, már december első hetében érkezik a nyugdíj - legalábbis ez derül ki a Magyar Államkincstár nyugdíjnaptárából.

2021-ben minden hónapban 12-e környékén kezdte el a MÁK a nyugdíjak utalását, ám decemberben már 2-án, azaz csütörtökön utalják a szokott összeget, részben a karácsonyi költések miatt.

Akik nem utalással, hanem postai úton kapják a nyugdíjukat, azok a Magyar Posta Zrt. nyugdíjkifizetési naptárában meghatározott időpontban jutnak a pénzükhöz: ez a Magyar Posta tájékoztatása szerint az ünnepi időszakban december 2. és december 14. közé esik.

Nyugdíj 2021: Decemberben hamarabb érkezik a nyugdíj a szokásosnál! - Mikor számíthatsz az utalásra?

2021 novemberében egyébként a nyugdíjasok extra összegeket kaptak a szokásos nyugdíjuk mellé, a MÁK a hónap elején fizette ki a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, mellette pedig a nyugdíjkorrekciót is.

Jövőre érkezik a teljes 13. havi nyugdíj
Ezenfelül Novák Katalin úgy tájékoztatott, hogy 2022 februárjában a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják az érintettek: a nyugdíjasokon kívül a korkedvezményes nyugdíjasok, mint például a Nők40-ben, de az özvegyi nyugdíjban vagy a rokkantsági, valamint az árvaellátásban részesülők is.

Forrás: MÁK

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


2021.11.29