Nyugdíjprémium 2021: Akár 56 ezer forint egyszeri juttatást is kaphatnak a nyugdíjasok idén

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


Nyugdíjprémium 2021: Akár 56 ezer forint egyszeri juttatást is kaphatnak a nyugdíjasok idén Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ, Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek. Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ - mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában augusztus 22-én.

Akár 50-56 ezer forint is lehet a nyugdíjprémium
Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most. Ezért az emberek büszkék lehetnek magukra, ugyanakkor a kedvező növekedési adatban a kormánynak is szerepe van - jegyezte meg.



Folytatnák a 13. havi nyugdíj visszavezetését is
Hozzátette: bízik abban, hogy Magyarország eléri az éves 5,5 százalékos gazdasági növekedést, mert ekkor adót tud visszatéríteni a gyermekeseknek. A 13. havi nyugdíj visszavezetését is folytatnák, és az is cél, hogy 25 éves korig ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni - mondta, megjegyezve: "nagy feladattömeg van előttünk".

Nem mindenki ugyanazt az összeget kapná
Orbán Viktor bejelentésére reagált az ATV is, az általuk megkérdezett nyugdíjszakértő kiemelte, több mint 200 ezer magyar nyugdíjas ennél kisebb juttatást fog kapni, mert a nyugdíja nem éri el a 80 ezer forintot, így a nyugdíjprémiuma is arányosan csökken.

- Az öregségi nyugdíjasok száma 2 millió 53 ezer fő, közülük 1 millió 800 ezren kapnak többet, mint 80 ezer forint, tehát körülbelül 200-220 ezer nyugdíjasnak kisebb a nyugdíja 80 ezer forintnál, náluk kell ezt az arányosan kisebb összeget figyelembe venni, és természetesen ez a további több mint félmillió ember, az egyéb ellátásokban részesülők, ott is nagyon sokszor ezek az ellátások nem érik el a 80 ezer forintot - fejtette ki Farkas András az ATV Híradónak.

Forrás: ATV, MTI

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


2021.08.23