Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is Ha kicsit vissza kell fognod a szénhidrát-bevitelt, de nem mondanál le a finom ízekről, akkor próbáld ki az alábbi zöldpesztós hamis spagettit. Ha kicsit vissza kell fognod a szénhidrát-bevitelt, de nem mondanál le a finom ízekről, akkor próbáld ki az alábbi zöldpesztós hamis spagettit - különlegessége, hogy a spagetti valójában nem tészta, hanem cukkini spagettiformára reszelve, így kalória- és szénhidrát-tartalma elenyésző.

Tudod, hogy nem csak finom a cukkini, de igazi egészségbomba is, mely jót tesz a szívednek és a magas vérnyomás ellen is hatékony? Ráadásul igen hálás zöldség, mert semleges íze kiválóan idomul az adott étel egyediségéhez, így kiegészítve azt.



Eheted nyersen, salátának, de párolva vagy akár rántva is igazán finom falat - sőt, akár még a spagettitésztát is helyettesítheted vele. Ha pedig tonhallal és brokkolival kiegészíted, akkor nem csak értékes fehérje- és vitaminforrással látod el a szervezeted, de az immunrendszered is erősíted.

A zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal receptet - sok más finomság mellett - az Okostányér 30 év 30 recept gyűjteményében találtuk. Készítsd el magadnak, a párodnak, vagy akár a családnak. (Megjegyzés: A receptet 2 főre átszámoltuk, de a képen 1 főre való adag szerepel.)

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal


Hozzávalók (2 főre):
- 2 kis szelet tonhal (100 g)
- 150 g brokkoli
- 3-4 db cukkini (40 dkg)
- 2 kanál fenyőmag
- 2 teáskanál szezámmag
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- fűszerek: piros bors, metélőhagyma, só

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ha vissza akarod fogni a szénhidrát-fogyasztást

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Elkészítés:

- Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára lereszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk
- A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és piros borssal ízesítjük
- A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe kiszedjük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk
Miután a cukkini "spagettit" alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval, tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal

Melegen tálaljuk.

Ha még mindig nem elég a cukkinis receptekből, akkor korábbi cikkünkben is találsz párat, kattints ide »

Kezdőfotó: Freepik (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2022.07.26