Anyák napi ajándékötlet: így fűzz gyöngyből harangvirágcsokrot! - Egyszerűbb, mint gondolnád

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Anyák napi ajándékötlet: így fűzz gyöngyből harangvirágcsokrot! - Egyszerűbb, mint gondolnád Ha kislányod, kislányunokád szereti a gyöngyfűzést, és együtt készülnétek anyák napi meglepetést készíteni, akkor ez az ajándékötlet biztosan az ujjbegyetekre való lesz! Készítsétek a gyerekkel közösen ezt a csodálatos virágcsokrot gyöngyből. Örök emlék marad, mert ez az anyák napi virág soha nem hervad el... Közeledik az év leggyönyörűbb és legvirágosabb vasárnapja: az anyák napja, amikor az édesanyákat és a nagymamákat köszöntjük. Ha gyermeked, unokád szeret gyöngyöt fűzni, akkor készüljetek együtt az édesanya, nagymama köszöntésére egy kedves személyes ajándékkal: egy csodálatos harangvirágcsokorral gyöngyből!

Az anyák napi meglepetés elkészítésében a 20 év gyöngyözési tapasztalattal rendelkező Hollenczerné Balogh Ilona segít részletes leírással és fotókkal, aki jelenleg az anyafuzzvelemgyongyot blog működtetője, gyöngyfűzési Guinness-rekordkísérletek lelkes kezdeményezője és legfőképpen megszállott "gyöngyös".


Virágcsokor gyöngyből részletes leírás lépésről-lépésre, fotókkal


Kezdjük a kicsi virággal, melyet a gyermekeid készítenek a nagyinak, a Te segítségeddel! Szükséged lesz 4 mm-es világoskék, sötétkék és zöld viaszgyöngyökre (teklagyöngyhöz hasonló). A virágok közepe 6 mm-es sárga gyöngy lesz. Ezek a gyöngyök azért jobbak, mert egyformák és nem kell válogatni. Szabj le 3 x 4db 40 cm-es, 3 db 35 cm-es és 1 db 70 cm-es vastagabb rézdrótot (0,35 vastagságú).

1. Enyhén hajtsd félbe az egyik 40 cm-es drótot és tegyél rá 1 db sötétkék gyöngyöt (semmi hurok!). Azután az egyik drótra fűzz 2 db sötétkék gyöngyöt, de ne engedd le, hanem a másik dróttal bújj bele szemből (ezt nevezik „cicázásnak”, mert a drótok, úgy állnak, mint a cica bajusza). Ügyelj arra, hogy egyforma legyen a 2 drótszál és húzd a helyére a gyöngyöket! Ez a 2 gyöngy fogja leszorítani az első gyöngyöt is.



2. A következő sorban már a világoskék gyönggyel dolgozunk. Újra 2 db gyöngy kerül a drótra és nem engeded le, azután pedig a másik drótot szembefűzöd vele. Most már a gyöngyök a helyükre kerülnek. Ügyelj arra, hogy mindig szorosra húzd a drótot, mert nem szép, ha „lötyög” a gyöngy a dróton!



3. Összesen 4-szer tegyél fel világoskék gyöngyöket kettesével!
4. A zárás 1 db zöld gyöngy a tanult szembefűzéssel. Ezen a képen láthatod a drótok állását, egy kicsit „cica bajuszos” .
 


5. Készíts 4 db ilyen szirmot!
6. Azután fűzzük össze a szirmokat! Kezdjük balról! Az első szirom drótját nyisd ketté, mintha egy madárijesztő karja lenne és a jobbra lévő drótra fűzd fel a többi szirmot az utoljára felfűzött zöld gyöngyökbe bújva.
7. Végül a baloldalon lévő dróttal egy kört készítve, bújj bele a jobb szélen lévő utolsó zöld gyöngybe. És húzd szorosra! Erről láthatsz képet később…
 


8. Egy kis kör képződik a szirmokból.
9. Hajtsd félbe az egyik 35 cm-es drótot és tegyél rá 1 db 6 mm-es gyöngyöt! Körülbelül fél centit tekerj a dróton!
10. Ezután, ezt a bibét helyezd bele a virág közepébe!
11. 3-4 centit tekerj a dróton! Fontos: nem szabad végig összetekerni!
12. Készíts még 2 db ugyanilyen virágot!
 


13. Most következik egy nagyobb levélke!  Ehhez használd a 60 centis drótot!
14. Szerintem a mintát könnyen leolvasod a képről, de felsorolom a gyöngyök számát: 1-2-3-4 aztán vissza 3-2 és újra 3-4-3-2-1. A levél drótját kb. 1 centit tekerd meg!
 


15. Most pedig állítsuk össze a virágot! A képen láthatod, hogy a virágok különböző magasságban helyezkednek el és közben a levél is a helyére került. Ahogy tekered egymásra a részeket, úgy kerül összetekerésre az egyre vastagabb szár. A képen láthatod, hogy végül szép egyenletesen van összetekerve az összes drót.
16. El is készültél a kis harangvirággal! Gratulálok Nektek!



Szöveg és fotók: Hollenczerné Balogh Ilona

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2016.04.20