Fejleszti a kisgyermek kézügyességét, matematikai képességeit és a koncentrációt - Így készül a foglalkoztató textilkönyv házilag

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Fejleszti a kisgyermek kézügyességét, matematikai képességeit és a koncentrációt - Így készül a foglalkoztató textilkönyv házilag Lenyűgöző kreatív ajándékötletet ajánlunk! Némi időt igényel ugyan, de a siker garantált. Egy rutinos nagyinak nem fog gondot jelenteni az egyedi ajándék elkészítése, és jó hír még, hogy varrni sem feltétlenül kell. Mutatjuk az ötleteket! Ha te akarsz lenni a világ legszuperebb nagyija (mi tudjuk, hogy te az vagy), akkor készítsd el a cikkünkben található textilkönyvet kisunokádnak (hogy az általad készített könyvecskét bizonyítékként megmutathassa a kis barátainak is).

Ezt a foglalkoztató textilkönyvet bármilyen alkalomra elkészítheted: születésnapra, karácsonyra, kórház utáni lábadozáshoz vagy csak úgy a szereteted jeléül.
Az ötletes ajándék úgyis attól lesz igazán értékes, hogy azt te saját kezűleg készítetted neki.


A kreatív élménykönyv remek ajándék és fejleszti kisgyereket!


Kreatív ajándékötlet gyerekeknek: Foglalkoztató textilkönyv


Állítsd össze magad kisunokád személyes élménykönyvét
A pár perces szöveg nélküli videó számtalan ötletet ad arra, hogy milyen „fejezeteket” nyithatsz kisunokád személyes élménykönyvében.
Készíts mosógépes oldalt, ahol a ruhákat lehet kiteregetni; fodrász oldalt, ahol hajat lehet fonni fonalból; kiskertész oldalt, ahol virágokat lehet ültetni, gyümölcsszállítós oldalt kisfiúknak, divattervezős oldalt kislányoknak.
Az élménykönyv lapjait nem is kell feltétlenül egyszerre legyártanod - mivel fűzős kiadásról van szó, bármikor bővítheted újabb lapokkal, vagy vehetsz ki belőle régieket.

Mire jó egy ilyen textilkönyv?
A csendes könyvnek is nevezett foglalkoztató könyvecske egyes lapjain található apró feladatok - a cipzárfelhúzás, hajfonás, csipeszelés - a kisunokád finommotoros képességeit fejlesztik, így mire iskolába kerül, ügyesen tudja majd használni a ceruzát, könnyebben tanul majd meg írni. Ha a lapokat különféle anyagokból készíted, akkor a tapintását is fejleszted. Mindemellett a könyvvel való foglalkozás a koncentrációs képességek fejlődésére is jó hatással van.

Nagyobb gyerekeknek akár már a számolással, betűkkel kapcsolatos kis feladatokat is adhatsz, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Hozzávalók
Nem lesz másra szükséged, mint minél többféle színes anyagra, tépőzárra, pillanatragasztóra, használaton kívüli gombokra, csatokra, fonalra, illetve bármire, ami csak a kezed ügyébe akad a háztartásodban.

Videó - Kreatív ajándékötlet gyerekeknek bármely alkalomra
Ötletindítónak két videót is mutatunk, ezek biztosan beindítják a fantáziád!
Nagyszülők Lapja tipp:használj régi család fotókat és minél több személyes "tárgyat", amihez régi történetek kötődnek.


Fejlesztő textilkönyv - nézd meg ezt a videót is!



Forrás: Youtube

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2016.01.13