Pizza recept - Így készítsd el házilag a tökéletes pizzatésztát!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Pizza recept - Így készítsd el házilag a tökéletes pizzatésztát! Sok pizzatészta receptet kipróbáltunk már, de nekünk ez a receptváltozat vált be a legjobban. Vékony tésztás, könnyű pizzatészta recept élesztővel, ami nélkülözi a tojást és a tejet - a tészta fagyasztásra is kiválóan alkalmas! Pizza bármilyen alkalomra készülhet: gyerekzsúrra, szünidei délutánra uzsonnának vagy csak úgy. Ez az az étel, amit minden gyerek nagy kedvence, és ha te magad készíted el, akkor a friss és gazdag feltétekkel egészséges és laktató ételt kínálhatsz az unokádnak. A sok kipróbált pizzatészta recept közül nekünk ez vált be a legjobban. Legyél szupernagyi, és süsd meg a gyerekeknek!

Pizzatészta recept - készíts pizzát házilag!



A pizza akkor lesz ilyen látványosan "nyúlós", ha közvetlenül a paradicsomszószra szórjuk a sajtot. A sajtra kerül majd rá a gazdag feltét. A végén pedig éppen csak egy kevés sajtot kell szórni a feltét tetejére.

Hozzávalók 3 vékony pizzához:
325 mililiter víz
1 csomag száraz élesztő
2 evőkanál olivaolaj
Fél evőkanál cukor
25 deka süteményliszt
25 deka kelttészta-liszt
Fél evőkanál só

Elkészítés:

1. Langyosítsd fel a vizet, amibe beleteszed a száraz élesztőt, az olajat és a cukrot. Ujjaiddal keverd össze, majd futtasd fel körülbelül 10 percen keresztül meleg helyen (vagy a gázrózsa láng közelében).

2. A lisztet alaposan keverd össze a sóval, és add hozzá a felfutott élesztőt. Gyúrd össze csomómentes tésztává.

3. A begyúrt tésztát takard le bevizezett konyharuhával, hogy ne cserepesedjen ki a teteje, meleg helyen hagyd 60 percen át kelni.

4. Gyúrd át újra. Hagyd 30 percig kelni.

5. Gyúrd át utoljára, nyújtsd ki, és már készíthető is belőle a finom paradicsomos, sajttal gazdagon megszórt pizza friss, idényzöldség-feltétekkel.

6. Sütési infó: feltétekkel együtt mindössze 9-10 percet kell 250 fokra előmelegített sütőben sütni. (Ha bizonytalan vagy benne, hogy elkészült-e már a tészta, akkor egy sütőlapát segítségével nézd meg a pizzalap alját, hogy nyers-e még).

A receptet Kerezsi Alidának köszönjük!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.05.18