Sütemény recept: Gesztenyekocka

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Sütemény recept: Gesztenyekocka Istenien finom, krémes gesztenyés sütemény, amit hétvégi összejövetelekre, családi születésnapokra, vendégek lenyűgözésére illetve az unokák kényeztetésére találtak ki. A gesztenyés-krémes sütemények jobbára az ünnepi desszertek közé tartoznak. Ezúttal egy olyan változatot mutatunk, amit csak nagyon nehéz elrontani és nagyon-nagyon ízletes! Elkészítési idő körülbelül 60 perc.


Sütemény recept: Gesztenyekocka




(Kép forrása: foodgawker.com)

Hozzávalók a tésztához:
6 egész tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a gesztenyekrémhez:
50 deka mirelit gesztenyemassza
20 deka vaj
15 deka porcukor
ízlés szerint kevés rumaroma
1 csomag vanilia puding
3 deci tej

1,5 deci habtejszín
1-2 csomag habfixáló

Elkészítés

1. A tojássárgákat először a porcukorral, majd az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport és a keményre vert tojásfehérje habot. A tésztát 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

2. Amíg a tészta sül, addig a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumaromát.

3. A vaníliapudingot a tejjel készre főzzük.

4. A gesztenyekrémet a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverjük, ezzel megkaptuk a végleges gesztenyemasszát.

5. Az elkészült krémet az időközben kihűlt tésztalapra kenjük.

6. Elekromos habverővel magas fokozaton felverjük a zsíros habtejszínt. A végén habfixálót szórunk bele, hogy kemény maradjon a hab. A kész kemény habot a gesztenyekrémre rétegezzük, kakaóval meghintjük.

7. 1-2 órás hűtőben pihentetés után a süteményt kockaformákra szeleteljük.

A receptet Báronyos Mária érdi olvasónknak köszönjük!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.02.04