Főoldal > Cikkek > Játék az unokával > Tárolók a gyerekszobába házilag! 20 egyszerű, de ötletes tároló, amit magad is elkészíthetsz a gyereknek

Tárolók a gyerekszobába házilag! 20 egyszerű, de ötletes tároló, amit magad is elkészíthetsz a gyereknek

Szülőklapja képMelyik gyerekszobában van tökéletes rend? Elárulom: ahol anya, apa, nagymama vagy nagypapa rendet rak... Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Válogass az ötletekből!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2017-08-29
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Melyik gyerekszobában van tökéletes rend? Elárulom: ahol anya, apa, nagymama vagy nagy papa rendet rak... Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Ehhez nem kell rögtön rohanni a boltba megvenni, otthon is elkészíthető egy-egy leleményes megoldás!

20 egyszerű, ám kreatív, házi készítésű tároló a gyerekszobába

Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Ehhez nem kell rögtön rohanni a boltba megvenni, otthon is elkészíthető egy-egy leleményes megoldás!1. Plüss, plüss hátán
Amikor már nem fér el a gyerek az ágyán a sok plüsstől, s persze kidobni-elajándékozni egyet sem lehet, mert minden darab a szívéhez nőtt, nos akkor épp itt ideje rendet tenni köztük! Ötletes és helytakarékos megoldás az ajtóra akasztott zsebes tároló, akár maradék anyagból megvarrva is kivitelezhető!


Fotó: thisgirlslifeblog.com

2. Itt gurul egy ceruza, ott egy filctoll, amott pedig egy zsírkréta, ami mindent épp összekent...
Műanyag üdítős/vizes palackokat a kívánt méretre vágjuk és a vágott szélre ragasztóval rögzítjük a cipzárakat - már kész is az egyedi tolltartó!


Fotó: makeitloveit.com

3. Vödör-halom
Egyszerű homokozóvödrök összekötözve vagy ragasztva - stílusos darab a gyerekszobába, ugyanakkor jó mókalehetőség is, a nem törékeny darabokat akár távolról bele is dobálhatják a gyerekek, mintha kosaraznának pakolás közben. 


Fotó: thedesignschool.co.uk

4. Apa szerszámosládája
Mármint volt. Egykor, amikor még csavarhúzók, fúrófejek és kombinált fogó leledzett benne... De ugye így mindenkinek sokkal jobban tetszik? Kiválóan alkalmas akár építőkockák, akár más apró játékok rendszerezésére, és még vicces is, mikor a lurkó azt mondja: "Na, most telepakolom a szerszámosládám!"


Fotó: trucsetbricolages.com

5. Újrahasznosított polcok
Ugye mindenkinek sajogna kidobni a régi gördeszkákat? Nos örömhírem van: ha nem tört szét kisebb-nagyobb darabokra, akkor felhasználható! Pl. polcnak a falra rögzítve. A társasjátékokat pedig nem is lehetne egyszerűbben tárolni, mint egy felakasztható polcrendszeren, hisz ennyi társas egy rakáson csak így nem borul le, helyhiány esetén jól jöhet az ötlet! Ráadásul egy ilyen tároló pár ezer forintért megvásárolható a lakberendezési boltokban.


Fotó: pinterest

6. Barbie-világ
Lányos anyukák, ha sikerült kinőni/kitörni a plüssök bűvöletéből, akkor már csak a sok babával kell valamit kezdeni. A plüssös képhez hasonlóan ajtóra rögzíthető egy babatároló, ami tulajdonképpen zsebes cipőtároló - mármint eredeti funkciója szerint.


Fotó: agirlandagluegun.com

7. Színskála a legónak
A rendszerezés mellett egyúttal tanulhat is kicsit a gyerkőc, színek szétválogatva! Tegyünk egy-egy mintadarabot a megfelelő fiókba és már mehet is a válogatás! Mint Hamupipőke és a lencse... Ez meg a fiúgyermek és az apró, színes kockák világa.


Fotó: diycrafts.com

8. Hajpánt-fal
Ha te is meguntad, hogy naponta fél órát keresed a lányod aznapi ruhájához illő hajpántot a többi holmi között, vagy nem is kell, hogy éppen az aznapi szetthez passzoljon, csak unod már a visítást hallgatni, hogy "Anya, én a mááááááááááásikat akarooooom!" (ami persze pont nincs meg), akkor verj néhány szöget a falba, vagy tiplit és bele a csavart és kész is van a hajpánt-fal!


Fotó: hellocreativefamily.com

9. WC-papír guriga vagy maradék pvc-cső
Na mármost minimum az egyik, de lehet, hogy mindkettő van a legtöbb otthonban. Csupán szabad elképzelés szerint össze kell őket ragasztani és már kész is az egyedi, igen látványos autógarázs! Temérdek parkolóhellyel... Csak legyen annyi cső, ahány kisautó van otthon!


Fotó: pinterest

10. Sörösládák újragondolva
Hmmm... apának kicsit hosszú volt az éjszaka? Elhajoltak a kártyapartin a haverokkal? Na nem gond, a sörösládák sorsa könnyen megoldható... Kartondarabból mérjük ki a megfelelő méretű tetőt, vonjuk be akármilyen maradék anyaggal, amit könnyedén rögzíthetünk akár egy ragasztópisztoly segítségével és már kész is a játéktároló! Azonban ha furnélappal és némi töltéssel (mármint bele az anyagba!) is van kedved bíbelődni, akár 2 az 1-ben ülőke és játéktároló is lehet belőle!


Fotó: welcome-to-the-woods.com

11. Tejesdobozokból
Zseniális ötlet! Kimosott, félbevágott tejesdobozokat összeragasztunk és a gyermek kedvenc mintás anyagával fedjük, béleljük és ennyi volt! Már mehet is bele bármi, ami szabadon kallódna a gyerekszobában.


Fotó: Szántó Tünde (engedéllyel)

12. Autók a falon
Pár faléc vagy egy régi redőny felhasználásával a falra rögzíthető kisautó-tárolót kapunk, ahova a lelkes kisfiúk akár szín, akár típus, márka, funkció, stb... (a fiúk ezt ugye jobban tudják, én azt sem értem, mi az az egyterű...) szerint lehet le- és felpakolni.


Fotó: momswheresmycar.com

13. Magneto
Nos, a mágnesek jól jönnek a háztartásban, pl. annak idején ahányszor Anyu elejtette a szobában a tűtartó dobozkát és megannyi irányba gurult szét a puha, magas szálú szőnyegen, azért egyszerűbb volt egy mágnessel összeszedni őket... De egy újabb helytakarékos ötlet, néhány mágnescsík a falra és a fém kisautók már a helyükön is vannak!


Fotó: diycrafts.com

14. Horgászláda
Lánykoromban imádtam apám horgászládájában kotorászni - míg bele nem állt az ujjamba néhány horog. De ez a veszély nem fenyegeti a gyerkőcöt, ha eleve nem csali és kapásjelző, hanem kisautók parkolnak benne, igaz? 


Fotó: wordpress.com

15. Az ABC-elv
Fanatikus rendrakóknak és ügyeskezű apukáknak ajánljuk az alábbi darabot (apuka el kell,hogy készítse a sok kis ládát), amibe akár abc-szerint is lehet pakolni a játékokat. Persze fogalmam sincs, mi kerülne a "w"-s dobozba... talán Wendy, Willy Wonka? 


Fotó: thisoldhouse.com

16. Faládákból cuki polcok
Ilyen gyönyörűen lesfestett ládák bárkinek egyedivé tennék a falát, s szívesen pakolna rá minden gyermek.


Fotó: pinterest

17. Hely és költségtakarékos könyvespolc
Ki találja ki, mi ez? Igen, egyszerű fali díszléc! Csak itt nem csupán díszként funkcionál, hanem egyben könyveket is tarthatunk rajta. Ha elérhető magasságba tesszük, az apróbbak is le- és fel tudják tenni a könyveket a helyükre.


Fotó: raisingolives.com

18. Asztali rendszerező
Csak egy nem használt muffin sütőforma és néhány üres műanyagpohár kell hozzá, más semmi. Tessék, tele is lehet pakolni!


Fotó: pinterest

19. Doboz+függöny
Egy kartondoboz, de akár üres cipősdoboz is elegendő az alaphoz, amit aztán bevonunk maradék függönyanyaggal és már kész is a gyermek kedvenc színében (legalábbis, ha erre az apróságra odafigyeltünk) pompázó játéktároló!


Fotó: Márton Éva (engedéllyel)

20. A FAL
Ettől az ötlettől elájultam. Melyik kisfiú hagyná szabadon heverni a szoba különböző sarkaiban a szétdobált játékkockákat, ha azokat a falra is felpakolhatja - ezzel újabb egy órán keresztül tartó játékot biztosítva magának? 


Fotó: instagram

Fotók: instagram, diycrafts.com, Márton Éva, pinterest, raisingolives.com, Szántó Tünde, thisoldhouse.com, wordpress.com, momwheresmycar.com, welcome-to-the-woods.com, hellocreativefamily.com, agirlandagluegun.com, thisgirlslifeblog.com, makeitloveit.com, blog.al, trucsetbricolages.com

Címkék: házi készítésű, tároló, polc, játéktároló, írószer tárolás, rend, pakolni, újrahasznosítás

Kapcsolódó cikkek

A régi babaágy csak foglalja a helyet? 10 kreatív ötlet, hogy mire tudod még használni a lakásban és a kertben!
A régi babaágy csak foglalja a helyet? 10 kreatív ötlet, hogy mire tudod még használni a lakásban és a kertben!

Ügyes kezű nagypapák, dekoráló kedvű nagymamák, ha van hozzá kedvetek és időtök, mutatunk pár ötletet, mi mindent lehet készíteni a már kiszuperált, vagy feleslegesség vált babaágyakból. Újrahasznosítás indul!

tovább a cikkre
15 szuper kreatív ötlet papírgurigából, amit készíts el a gyerekkel - Nézd, mi mindenre jó a wc-papír guriga!
15 szuper kreatív ötlet papírgurigából, amit készíts el a gyerekkel - Nézd, mi mindenre jó a wc-papír guriga!

A wc-papír vagy a konyhai papírtörlő gurigája nagyszerű alapanyag egy kis otthoni barkácsoláshoz, érdemes összegyűjteni minél többet, hogy aztán néhány kiegészítővel igazi csodákat alkothassunk belőle az unokánkkal. Mutatunk néhány ötletet.

tovább a cikkre
10 filléres, de kreatív játék házilag, ami fejleszti a gyerek kézügyességét, finommotorikáját - Játékok nem csak esős időre!
10 filléres, de kreatív játék házilag, ami fejleszti a gyerek kézügyességét, finommotorikáját - Játékok nem csak esős időre!

Bár itt a tavasz, és szeretnénk már kimozdulni, ha esik az eső, kénytelen vagyunk bent elfoglalni a gyerekeket. Mutatunk néhány ötletet, amivel nem csak az unokát szórakoztathatjuk, de még magunkat is.

tovább a cikkre
15 kreatív ötlet családi fotók kihelyezésére - Így dekoráld családi fotókkal a falat!
15 kreatív ötlet családi fotók kihelyezésére - Így dekoráld családi fotókkal a falat!

Válogasd össze kedvenc családi fotóidat a fiókból, válassz egy módszert az általunk bemutatott 15 szuper képfelrakási technikák közül, és dobd fel az otthonotokat a családi fotóitokkal! Nagyobb lányunokákat is vond be a faldekorálásba - élvezni fogja, hogy most ő lehet a dizájner.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza