Tárolók a gyerekszobába házilag! 20 egyszerű, de ötletes tároló, amit magad is elkészíthetsz a gyereknek

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Tárolók a gyerekszobába házilag! 20 egyszerű, de ötletes tároló, amit magad is elkészíthetsz a gyereknek Melyik gyerekszobában van tökéletes rend? Elárulom: ahol anya, apa, nagymama vagy nagypapa rendet rak... Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Válogass az ötletekből! Melyik gyerekszobában van tökéletes rend? Elárulom: ahol anya, apa, nagymama vagy nagy papa rendet rak... Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Ehhez nem kell rögtön rohanni a boltba megvenni, otthon is elkészíthető egy-egy leleményes megoldás!

20 egyszerű, ám kreatív, házi készítésű tároló a gyerekszobába

Talán a gyerkőcök is nagyobb kedvvel pakolnak el maguk után, ha jópofa tároló segíti őket ebben. Ehhez nem kell rögtön rohanni a boltba megvenni, otthon is elkészíthető egy-egy leleményes megoldás!



1. Plüss, plüss hátán
Amikor már nem fér el a gyerek az ágyán a sok plüsstől, s persze kidobni-elajándékozni egyet sem lehet, mert minden darab a szívéhez nőtt, nos akkor épp itt ideje rendet tenni köztük! Ötletes és helytakarékos megoldás az ajtóra akasztott zsebes tároló, akár maradék anyagból megvarrva is kivitelezhető!


Fotó: thisgirlslifeblog.com

2. Itt gurul egy ceruza, ott egy filctoll, amott pedig egy zsírkréta, ami mindent épp összekent...
Műanyag üdítős/vizes palackokat a kívánt méretre vágjuk és a vágott szélre ragasztóval rögzítjük a cipzárakat - már kész is az egyedi tolltartó!


Fotó: makeitloveit.com

3. Vödör-halom
Egyszerű homokozóvödrök összekötözve vagy ragasztva - stílusos darab a gyerekszobába, ugyanakkor jó mókalehetőség is, a nem törékeny darabokat akár távolról bele is dobálhatják a gyerekek, mintha kosaraznának pakolás közben. 


Fotó: thedesignschool.co.uk

4. Apa szerszámosládája
Mármint volt. Egykor, amikor még csavarhúzók, fúrófejek és kombinált fogó leledzett benne... De ugye így mindenkinek sokkal jobban tetszik? Kiválóan alkalmas akár építőkockák, akár más apró játékok rendszerezésére, és még vicces is, mikor a lurkó azt mondja: "Na, most telepakolom a szerszámosládám!"


Fotó: trucsetbricolages.com

5. Újrahasznosított polcok
Ugye mindenkinek sajogna kidobni a régi gördeszkákat? Nos örömhírem van: ha nem tört szét kisebb-nagyobb darabokra, akkor felhasználható! Pl. polcnak a falra rögzítve. A társasjátékokat pedig nem is lehetne egyszerűbben tárolni, mint egy felakasztható polcrendszeren, hisz ennyi társas egy rakáson csak így nem borul le, helyhiány esetén jól jöhet az ötlet! Ráadásul egy ilyen tároló pár ezer forintért megvásárolható a lakberendezési boltokban.


Fotó: pinterest

6. Barbie-világ
Lányos anyukák, ha sikerült kinőni/kitörni a plüssök bűvöletéből, akkor már csak a sok babával kell valamit kezdeni. A plüssös képhez hasonlóan ajtóra rögzíthető egy babatároló, ami tulajdonképpen zsebes cipőtároló - mármint eredeti funkciója szerint.


Fotó: agirlandagluegun.com

7. Színskála a legónak
A rendszerezés mellett egyúttal tanulhat is kicsit a gyerkőc, színek szétválogatva! Tegyünk egy-egy mintadarabot a megfelelő fiókba és már mehet is a válogatás! Mint Hamupipőke és a lencse... Ez meg a fiúgyermek és az apró, színes kockák világa.


Fotó: diycrafts.com

8. Hajpánt-fal
Ha te is meguntad, hogy naponta fél órát keresed a lányod aznapi ruhájához illő hajpántot a többi holmi között, vagy nem is kell, hogy éppen az aznapi szetthez passzoljon, csak unod már a visítást hallgatni, hogy "Anya, én a mááááááááááásikat akarooooom!" (ami persze pont nincs meg), akkor verj néhány szöget a falba, vagy tiplit és bele a csavart és kész is van a hajpánt-fal!


Fotó: hellocreativefamily.com

9. WC-papír guriga vagy maradék pvc-cső
Na mármost minimum az egyik, de lehet, hogy mindkettő van a legtöbb otthonban. Csupán szabad elképzelés szerint össze kell őket ragasztani és már kész is az egyedi, igen látványos autógarázs! Temérdek parkolóhellyel... Csak legyen annyi cső, ahány kisautó van otthon!


Fotó: pinterest

10. Sörösládák újragondolva
Hmmm... apának kicsit hosszú volt az éjszaka? Elhajoltak a kártyapartin a haverokkal? Na nem gond, a sörösládák sorsa könnyen megoldható... Kartondarabból mérjük ki a megfelelő méretű tetőt, vonjuk be akármilyen maradék anyaggal, amit könnyedén rögzíthetünk akár egy ragasztópisztoly segítségével és már kész is a játéktároló! Azonban ha furnélappal és némi töltéssel (mármint bele az anyagba!) is van kedved bíbelődni, akár 2 az 1-ben ülőke és játéktároló is lehet belőle!


Fotó: welcome-to-the-woods.com

11. Tejesdobozokból
Zseniális ötlet! Kimosott, félbevágott tejesdobozokat összeragasztunk és a gyermek kedvenc mintás anyagával fedjük, béleljük és ennyi volt! Már mehet is bele bármi, ami szabadon kallódna a gyerekszobában.


Fotó: Szántó Tünde (engedéllyel)

12. Autók a falon
Pár faléc vagy egy régi redőny felhasználásával a falra rögzíthető kisautó-tárolót kapunk, ahova a lelkes kisfiúk akár szín, akár típus, márka, funkció, stb... (a fiúk ezt ugye jobban tudják, én azt sem értem, mi az az egyterű...) szerint lehet le- és felpakolni.


Fotó: momswheresmycar.com

13. Magneto
Nos, a mágnesek jól jönnek a háztartásban, pl. annak idején ahányszor Anyu elejtette a szobában a tűtartó dobozkát és megannyi irányba gurult szét a puha, magas szálú szőnyegen, azért egyszerűbb volt egy mágnessel összeszedni őket... De egy újabb helytakarékos ötlet, néhány mágnescsík a falra és a fém kisautók már a helyükön is vannak!


Fotó: diycrafts.com

14. Horgászláda
Lánykoromban imádtam apám horgászládájában kotorászni - míg bele nem állt az ujjamba néhány horog. De ez a veszély nem fenyegeti a gyerkőcöt, ha eleve nem csali és kapásjelző, hanem kisautók parkolnak benne, igaz? 


Fotó: wordpress.com

15. Az ABC-elv
Fanatikus rendrakóknak és ügyeskezű apukáknak ajánljuk az alábbi darabot (apuka el kell,hogy készítse a sok kis ládát), amibe akár abc-szerint is lehet pakolni a játékokat. Persze fogalmam sincs, mi kerülne a "w"-s dobozba... talán Wendy, Willy Wonka? 


Fotó: thisoldhouse.com

16. Faládákból cuki polcok
Ilyen gyönyörűen lesfestett ládák bárkinek egyedivé tennék a falát, s szívesen pakolna rá minden gyermek.


Fotó: pinterest

17. Hely és költségtakarékos könyvespolc
Ki találja ki, mi ez? Igen, egyszerű fali díszléc! Csak itt nem csupán díszként funkcionál, hanem egyben könyveket is tarthatunk rajta. Ha elérhető magasságba tesszük, az apróbbak is le- és fel tudják tenni a könyveket a helyükre.


Fotó: raisingolives.com

18. Asztali rendszerező
Csak egy nem használt muffin sütőforma és néhány üres műanyagpohár kell hozzá, más semmi. Tessék, tele is lehet pakolni!


Fotó: pinterest

19. Doboz+függöny
Egy kartondoboz, de akár üres cipősdoboz is elegendő az alaphoz, amit aztán bevonunk maradék függönyanyaggal és már kész is a gyermek kedvenc színében (legalábbis, ha erre az apróságra odafigyeltünk) pompázó játéktároló!


Fotó: Márton Éva (engedéllyel)

20. A FAL
Ettől az ötlettől elájultam. Melyik kisfiú hagyná szabadon heverni a szoba különböző sarkaiban a szétdobált játékkockákat, ha azokat a falra is felpakolhatja - ezzel újabb egy órán keresztül tartó játékot biztosítva magának? 


Fotó: instagram

Fotók: instagram, diycrafts.com, Márton Éva, pinterest, raisingolives.com, Szántó Tünde, thisoldhouse.com, wordpress.com, momwheresmycar.com, welcome-to-the-woods.com, hellocreativefamily.com, agirlandagluegun.com, thisgirlslifeblog.com, makeitloveit.com, blog.al, trucsetbricolages.com

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.08.29