Mezítlábas ösvény készítése házilag! 13 zseniális ötlet, amihez nagy kert sem kell - Imádni fogja a gyerek

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Mezítlábas ösvény készítése házilag! 13 zseniális ötlet, amihez nagy kert sem kell - Imádni fogja a gyerek Szép, nyári napokon a legnagyobb élvezet lerúgni a cipőt és csak szaladgálni a kertben, érezni a selymes fűszálakat a lábujjaink között, vagy a homokban tapicskolni, kaviccsal masszírozni a talpat. Aki teheti, elmegy egy mezítlábas parkba vagy ösvényre, de mindezt otthon is meg lehet tenni! Szép, nyári napokon a legnagyobb élvezet lerúgni a cipőt és csak szaladgálni a kertben, érezni a selymes fűszálakat a lábujjaink között, vagy a homokban tapicskolni, kaviccsal masszírozni a talpat - mindenki emlékszik az érzésre. Aki teheti elmegy egy mezítlábas parkba vagy ösvényre kipróbálni, de mi van, ha mindezt otthon is meg lehet tenni?

Ha te is régóta vágysz rá, hogy egyedül vagy a gyerekekkel együtt kipróbáljátok a mezítlábas ösvényeket, nem is kell messze menni hozzá! Válogattunk pár fotóval illusztrált ötletet, hogyan lehet ezt otthoni körülmények között megvalósítani.

Mezítlábas ösvények otthon és a kertben

A legideálisabb esetben rendelkezésre áll egy kert, ahol nagyon egyszerű egy ilyen ösvény, út kialakítása, mindössze néhány határoló elem kell hozzá, lécek, deszkák, amikkel elválasztjuk egymástól a különböző felületeket és aztán a töltelék, ami hipp-hopp összeválogatható otthon.

1. Akár tavasz, akár nyár, de még ősszel is kivitelezhető a szabadtéri tapicskolás, használható hozzá többek között buborékfólia, cipősdobozban faforgács, háncsdarabok egy tálcán.


Fotó: bloggen.be

2. Csak körbe kell nézni a kertben vagy a környéken és sok m indent össze lehet gyűjteni, követ, fenyőtobozt, fenyőágat, mohát, füvet, földet, homokot, virágszirmokat és vizet...


Fotó: childrenandnature.ning.com

3. Az őszi falevelek is használhatóak a mókához, ez még remeg zörgő hangokat is ad ki közben, mintha egy erdei mezítlábas ösvényen sétálnánk!


Fotó: seveilleretsepanouirdemaniereraisonnee.com

4. Akár a konyhából is lehet pár hozzávalót csempészni a taposnivalók közé, lisztet, babot, borsót, kukoricát, stb. Persze nem árt, ha eligazítjuk a gyerkőcöket, mi micsoda, s hogyan kell vele bánni! Tipp: aki vizet is használ, figyeljen oda a sorrendre!


Fotó: pinterest

Mezítláb vagy kiscipőben járjon otthon a baba? »

5. Ehhez a mezítlábas ösvényen kiürült fénymásolópapír-dobozok teteje szolgáltatnak alapot, a belevalót pedig papír, buborékfólia, cukorkák, és meglepetésként maga a talaj (csak ki kell vágni a tetőt)!


Fotó: bloghoptoys.fr

6. A minimalista dizájn híveinek készült a következő mezítlábas ösvény: egy nagyobb fóliadarab vagy kukászsák ad teret a különböző anyagoknak: szalma, föld, kavics, homok, és még sorolhatnánk.


Fotó: fb/crea-paradijsteerle

7. És a profiknak szánt mű: ez a járda bizony nem csak játék, de igazi ékkő is a kertben, a kövek szegélyezte út változatos felületekkel kápráztat el.


Fotó: playathometeacher.com

8. Ki gondolná? Egy kiszanált létra is felhasználható egy ilyen mezítlábas járda megalkotásához. Segít a tervezésben, ha papíron vezetve van, mi után mi kerüljön...


Fotó: indulgy.com

9. Az sem jelenthet gondot, ha esetleg rossz idő van és házon belül kell mezítlábas mókázást csapni!


Fotó: pinterest

10. Egy ötletes anyuka a majdnem minden kisbabás lakásban megtalálható habtapira ragasztotta az érzékelendő dolgokat, így készített benti mezítlábas ösvényt.


Fotó: bloghoptoys.fr

11. De akár a szobába is bevihetők a kisebb-nagyobb kavicsok, amik istenien masszírozzák a talpacskákat. Akár régi szőnyegdarabokra is rögzíthetőek.


Fotó: montessorinature.com

12. Milyen jó ötlet összekötni a mezítlábas játékot egy kis kézzel tapintással összekötni! A feladat: találd meg a nyakadba akasztott táblán azt, amin a lábikóddal gyalogolsz épp!


Fotó: pinterest

13. Nem kell túl sok minden hozzá, kartonkörök alulra, rá pedig anya sálja, a nagypapi faliprémje, a mama csipkéje, és... hát csak remélni merem, hogy az utolsó kartonpapíron sminkszivacsok vannak, nem pedig gomolyasajt-darabok...


Fotó: arktherapeutic.com

Amennyiben mégis szeretnétek ellátogatni egy nyilvános mezítlábas parkba, olvasd el Mezítlábas parkokról szóló cikkünket itt »

Fotók: bloggen.be, arktherapeutic.com, montessorinature.com, pinterest, bloghoptoys.fr, indulgy.com, fb/crea-paradijsteerle, playathometeacher.com, seveilleretsepanouirdemaniereraisonnee.com


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.08.08