2023. december 07 |...

Főoldal > Cikkek > Játék az unokával > 20 szuper benti játék házilag, ha rossz az idő - Játékok a kézügyesség, memória, beszédkészség fejlesztésére!

20 szuper benti játék házilag, ha rossz az idő - Játékok a kézügyesség, memória, beszédkészség fejlesztésére!

Szülőklapja kép20 szuper benti játék ötletet mutatunk, amivel lefoglalhatod otthon a gyerekeket, ha a zord időjárás szobafogságra ítélt benneteket. Nézd végig játék-összeállításunkat, mert szenzációs játékötleteket találsz kifejezetten benti időtöltéshez!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2019-05-16
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Amikor kint barátságtalan, zord az időjárás, akkor könnyen azt gondolhatjuk, hogy ez a nap sem lesz jó semmire...

Ugyanakkor bent a lakásban is nagyon ötletes és élvezetes dolgokat lehet együtt játszani, amire sokáig fog visszaemlékezni az unoka. Ehhez mutatunk 20 nagyszerű ötletet, válogassatok közülük!20 szuper benti játék a gyerekkel, ha rossz az idő


1. Játékötletek szívószállal (3 éves kortól)
Vedd elő az otthoni szívószálakat, ollót, ragasztót, és már kezdődhet is a kreatívkodás a nagy ebédlőasztalnál. Ehhez mutatunk szuper ötleteket ebben a cikkünkben »»

2. Fejlesztő játék tojástartóval (4 éves kortól)
Színek gyakorlásához és a kéz ügyesítésére mutatunk egy nagyszerű ötletet »» Óvodásoknak megtaníthatod az olvasási irányt, kisiskolásoknak pedig a türelmet és a kitartást.

3. Ásványvizes palackból karkötő (6 éves kortól)
Mit szólnátok ebben a szürke időben egy kis színpompás divattervezős játékhoz? Dekoratív és egyedi karkötőt készíthettek pet-palackból. Igen, jól olvastad: pet-palackból. Kislányok különösen fogják élvezni! Mutatjuk a karkötő készítésének menetét »»

4. Gyöngyfűzés - látványos gyöngypolip és dekoratív harangvirág (7 éves kortól)
Két kedves ötletet is mutatunk, amit azok is bátran elkezdhetnek, akik ezzel a hobbival még csak most kezdenek ismerkedni: gyöngypolip készítése lépésről-lépésre, illetve harangvirágcsokor gyöngyből. Közelgő családi alkalomra szép egyedi ajándék lehet mindkettő.

5. Lufiból labda készítése házilag (3 éves kortól)
Készítsetek lufiból labdát! Gyorsan és egyszerűen megvan, és észrevétlenül fejleszti a gyereket. Végtelen variáció készülhet ezzel az útmutatóval - akár versenyezhettek is, hogy kié lesz a szebb.

6. Gyurmázás - 3 házi gyurmarecepttel (3 éves kortól)
A gyurma elengedhetetlen kelléke a gyermekkornak, mert hihetetlenül rendezi a gyerekek idegrendszerét. Három receptet is mutatunk, hogyan készíthettek otthon gyurmamasszát a gyerekkel közösen: főzhető gyurma receptje, vagy a só-liszt gyurma receptje, sőt, még egy főzés nélküli gyurma receptje is itt van.

7. Gombokból készült tárgyak (5 éves kortól)
Némi előkészületet igényel ugyan, már ami a színes gombok gondos összegyűjtését igényli, de ha már rendelkezésre állnak a gombok, akkor rengeteg hétköznapi vagy dísztárgy tárgy készülhet belőlük. Nézd csak, ebben a cikkben 15 szuper kreatív ötletet is mutatunk, hogy mit kezdhettek a gombokkal »»8. Játék kartondobozzal (3 éves kortól)
Kisebb-nagyobb kidobásra ítélt kartondobozból számtalan játék készíthető, például autó, rakéta, babaház, kis konyha...
Mutatjuk az ötleteket, a gyerek végtelenül fogja élvezni, és ebbe még a nagypapát is intenzíven be lehet vonni. Kattints tovább erre a cikkünkre »»

9. Játék kavicsokkal (4 éves kortól)
A közös sétáitok során összegyűjtött kavicsokat szépen ki is dekorálhatjátok. Csodaszép ötleteket mutatunk fotókon, kattints erre a cikkre »»

10. Papírmasé készítése házilag (4 éves kortól)
hirdetés

FÁJ A TÉRDED? PORCKOPÁS KÍNOZ? 
VAN MEGOLDÁS!

Porcépítő és gyulladáscsökkentő egyben!
Nézd meg, hogy mit mondanak, akik már használják >>

vonal

[x] hirdetés

Egész délelőttös elfoglaltság és nagyon tartalmas időtöltés lehet a házi papírmasé készítése. Csupa olyan hozzávaló szükséges hozzá, ami minden háztartásban adott, még a boltig sem kell elmenni hozzá. Papírmasé készítését itt tudod elolvasni »»

11. Papírhajtogatás - 3 útmutatóval (4 éves kortól)
A hajtogatás szenzációsan fejleszti a kézügyességet, amire később majd az iskolában, a szépírásnál lesz szükség. Három remek ötletet mutatunk, gyakoroljátok be a papírhajtogatás mozdulatait közösen »»

12. Dekorálás családi fotókkal (8 éves kortól)
Játsszatok dekoratőrt! Húzzátok ki a régi komód fiókját, és szedjétek elő belőle a régi családi fotókat. Mutatjuk máris, hogy mi mindent lehet a régi fotókkal kezdeni »»

13. Nyelvtörő - 33 nyelvtörő gyerekeknek (5 éves kortól)
A "Mit sütsz, kis szűcs" nyelvtörőn kívül rengeteg más nyelvtörő is létezik, csak nem ismerjük ezeket. Ha jókat akartok együtt derülni, akkor menjetek végig sorra az összesen. 33 nyelvtörő gyerekeknek ebben a cikkünkben »»

14. Nyomtatható színezők fiúknak, lányoknak (3 éves kortól)
Kedveskedj a gyerekeknek nyomtatható színezőkkel! 10 nyomtatható színező a gyerekek nagy kedvenceiről, a Minyonokról itt »»

Ide kattintva pedig 10 aranyos Hello Kitty-s színezőt találsz, amit szintén ki tudsz nyomtatni »»

15. Cuki figurák rajzolása pár lépésben (3 éves kortól)
Ezzel a kis trükkel könnyen alakíthatsz át betűket, számokat vagy mértani alakzatokat cuki figurákká. Rajzoljatok állatokat, embereket és egyéb mást útmutatónk segítségével  »» Csupán papírra és ceruzákra lesz szükségetek.16. Házi nyomda készítése otthon (3 éves kortól)
Mit szólnátok egy kis kreatív nyomdázáshoz? Mutatjuk a radírnyomda elkészítését lépésről-lépésre. Az elejétől a végéig élvezni fogja a nyomdázást a kisunokád.

17. Játékváltozatok memória kártyával (5 éves kortól)
Vegyétek elő a memóriakártyát, vagy ha nincs, akkor gyártsatok gyorsan egyet közösen. Mi pedig máris mutatjuk, hogy a memóriakártyával mennyi mindent lehet játszani »»

18. Macskabölcső - retro játék gyerekeknek (7 éves kortól)
Semmi más nem kell hozzá, csak egy gumi vagy fonal és két ügyes kezecske. Adjatok elnevezést az egyes alakzatoknak, mi mire hasonlít? Macskabölcső játék fotókkal, lépésről-lépésre »»

19. Családi élményjátékok (3 éves kortól)
Ezek a játékok leginkább arra jók, hogy egy nagy kanapén kényelmesen elhelyezkedve, összebújva a gyerekkel együtt legyünk, vele játsszunk, rá figyeljünk. Kellemes és élményteli időtöltés ez, amire sokáig emlékezni fog az unoka. Tippek családi élményjátékokhoz itt »»

20. Buborékfújó folyadék készítése házilag (4 éves kortól)
Bár a boltokban rengeteg féle-fajta buborékkészítő vásárolható, sokkal nagyobb élvezet, ha ti magatok készítitek el azt házilag, ráadásul még olcsóbb is, mint a bolti változat. Így készíhető szappanbuborék fújó folyadék otthon »»

Fotó: Rawpixel

Címkék: játék a gyerekkel, benti játék, játék rossz időre, gyerek, unoka, nagyszülő, elfoglaltság a gyerekkel közösen

Kapcsolódó cikkek

Egyszerű, de zseniális játék babáknak, kisgyermekeknek! Órákra lefoglalja és fillérekbe kerül - Így készíts matatófalat házilag!
Egyszerű, de zseniális játék babáknak, kisgyermekeknek! Órákra lefoglalja és fillérekbe kerül - Így készíts matatófalat házilag!

Készíts matatótáblát, azaz szerelőfalat az unokádnak, gyerekednek te is! Filléres, otthon is könnyen elkészíthető fejlesztőjáték, amivel a babák, kisgyerekek hosszú ideig eljátszanak egyedül. Bütyipapa megmutatja, hogy ő milyen játékkal örvendeztette meg a kétéves Samu unokáját.

tovább a cikkre
Esik az eső? Hideg van? 17 zseniális benti játék gyerekeknek, amihez nem kell semmilyen különleges eszköz - Életkoronkénti ajánlóval
Esik az eső? Hideg van? 17 zseniális benti játék gyerekeknek, amihez nem kell semmilyen különleges eszköz - Életkoronkénti ajánlóval

Mi van a kendő alatt?, Szegény fekete cica - játék, Ki vagyok én?, Pakolom a bőröndöm... - csak néhány a felsorolt benti játékok közül, amelyek rossz időben remekül le tudják kötni az unatkozó gyerekeket. Sok közülük szülinapokon, családi ünnepeken is jól bevethető!

tovább a cikkre
15 szuper fejlesztő játék óvodás-kisiskolás gyermeknek, amihez semmilyen különleges eszköz nem kell - Hogy jobban menjen az olvasás, számolás, írás
15 szuper fejlesztő játék óvodás-kisiskolás gyermeknek, amihez semmilyen különleges eszköz nem kell - Hogy jobban menjen az olvasás, számolás, írás

Hétköznapi játékos fejlesztőgyakorlatokat mutatunk, ami észrevétlenül fejleszti a nagyóvodás-kisiskolás unoka számolási, írás-olvasási, környezetismereti és egyéb képességeit. Olyan játékos feladatokat sorolunk, ami közben észre sem veszi, hogy okosodik-ügyesedik-fejlődik.

tovább a cikkre
Egyedem-begyedem, ez az én tenyerem - 22 játékos mondóka a kézzel, ujjakkal
Egyedem-begyedem, ez az én tenyerem - 22 játékos mondóka a kézzel, ujjakkal

Ha unokáddal mondókázás közben játszani is szeretnétek, akkor ajánljuk figyelmetekbe a következő mondókás válogatásunkat. Ebben a kezekhez, ujjakhoz, tenyérhez, ökölhöz kapcsolódó játékos mondókákat gyűjtöttünk, ami még unokád kezeit és ujjacskáit is megmozgatja.

tovább a cikkre
5 egyszerű, de hatékony fejlesztő játék óvodásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, koncentrálás az iskolában
5 egyszerű, de hatékony fejlesztő játék óvodásoknak - Hogy könnyebben menjen az írás, olvasás, koncentrálás az iskolában

Ezzel az 5 végtelenül egyszerű játékkal te is könnyen fejlesztheted gyermeked, unokád téri tájékozódását, ami majd az íráshoz lesz szükséges; figyelmét, hogy kellően követni tudja a tanító nénit; beszédét, hogy szépen menjen a hangos olvasás az iskolában.

tovább a cikkre
6 játékos fejlesztő gyakorlat, iskolába készülő gyerekeknek
6 játékos fejlesztő gyakorlat, iskolába készülő gyerekeknek

Hurrá, iskolás lesz az unokám! 3 dolog, amit semmiképpen se mondjunk iskolába készülő unokánknak! 3+3 dolog helyette, amivel felkészíthetjük őt az őszi iskolára. Hogyan készítsük fel a gyerekeket az iskolára a nyári szünetben? Játékos fejlesztő feladatok, nagyszülői teendők iskolakezdésre.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

Akár a cicád életébe is kerülhet - Soha ne használd! tovább

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Kórházból tűnt el egy 10 éves kisfiú Miskolcon

vissza vissza