Tömeges oltás: Elkezdték kiküldeni a behívó sms-t az érintetteknek! - Mit kell tenned, ha te is megkapod?

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Tömeges oltás: Elkezdték kiküldeni a behívó sms-t az érintetteknek! - Mit kell tenned, ha te is megkapod? Március 4-én, csütörtökön megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése. Péntekre viszont kiderült, gondok vannak a tömeges oltással. Megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése - értesült az MTI március 4-én, csütörtökön. Péntekre viszont kiderült, gondok vannak a tömeges oltással.

Az sms-eket a Vakcinainfo küldi, azokban szerepel:
- a védőoltás beadásának helye és ideje,
- valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca-vakcinával történik
Az üzenetben kérik, hogy az oltóponton mindenki pontosan jelenjen meg, és ha teheti, vigye magával a koronavirus.gov.hu oldalról kinyomtatható hozzájáruló nyilatkozatot. Innen tudod letölteni »

Ha nem tudsz menni, akkor csak később jut rád a sor
Az sms-ben felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége.



74 ezer embert akarnak beoltani
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai tájékoztatóján azt mondta: szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával. Az érintetteket csütörtökön sms-ben értesítik.

Mi legyen nálad, ha oltásra mész?
Az országos tisztifőorvos azt kérte azoktól, akik megkapják az sms-t, hogy pontosan és felkészülten érkezzenek. Hozzák magukkal:
- személyazonosító irataikat,
- TAJ-kártyájukat,
- a koronavírus.gov.hu oldalról letöltött, majd kitöltött beleegyező nyilatkozatot
Emellett javasolta, hogy az érintettek praktikusan öltözködjenek, legyen náluk víz, a cukorbetegeknél ennivaló.

Nem kell válaszolni az smsre!
Közölte, hogy az értesítettek ne válaszoljanak az sms-re, az tulajdonképpen egy "behívó".

Müller Cecília csütörtöki tájékoztatása szerint a 18-59 éves krónikus betegek közül 250 ezren regisztráltak eddig koronavírus elleni védőoltásra, és azt 114 ezren már meg is kapták. Szombaton és vasárnap újabb több mint 70 ezer embert oltanak be a kórházi oltópontokon.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a hétvégén 101 kórházban 433 oltóponton reggel nyolc órától este hét óráig adják be a védőoltásokat, egy-egy helyen óránként tizenkét ember fogadására készülnek. Az oltási kampányban 600 orvos és 1200 ápoló vesz részt - mondta.

FRISS: Gondok vannak a tömeges oltással
Péntekre kiderült, több ponton is gond van a tömeges oltással. Mint Orbán Viktor a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában elmondta, az egész rendszert meg kellett állítani, és az adatokat felül kell vizsgálni.

Véleménye szerint problémát jelent, hogy sokan nem ott laknak, ahol az állandó lakhelyük van, vagy éppen már régen nem ott élnek, ahol annak idején be voltak jelentve a háziorvosnál - így fordulhat elő, hogy akár 100 kilométerrel távolabbi oltópontra hívják őket.

Mint a Telex rámutatott, péntek reggel a hivatalos koronavírus weboldalon meg is jelent a hír, hogy a tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad, de később ezt a bekezdést törölték onnan.

Mindenesetre az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta, technikai hibák miatt elhalasztják a hétvégi tömeges oltást, az érintetteket majd újabb sms-ben értesítik a változásról.

Olvasd el ezeket is!
Orbán Viktor: Tragédia lenne, ha most nem zárnánk - Újabb részletek a szigorításokról »

Teljes lezárás március 8-tól: Itt vannak az óvodákra, iskolákra vonatkozó legfontosabb részletszabályok »

Forrás: MTI, Telex
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2021.03.05