Koronavírus járványhelyzet: Mostantól szűrőbuszokon is elvégzik a Covid-tesztet - Kiket várnak a buszos tesztelésre?

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Koronavírus járványhelyzet: Mostantól szűrőbuszokon is elvégzik a Covid-tesztet - Kiket várnak a buszos tesztelésre? Mostantól szűrőbuszok is közreműködnek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésében, az első szűrőbusz a csepeli piac parkolójában szűri azokat, akik nem akarják megvárni a mentők érkezését. Mostantól szűrőbuszok is közreműködnek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésében - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára november 13-án, pénteken, a csepeli piac parkolójában az első szűrőbusznál tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a szűrőbuszok korábban betegségmegelőzési célból járták az országot, a koronavírus-járvány idején azonban más feladatot kapnak és részt vesznek azok tesztelésében, akik esetében a háziorvos előírta a koronavírus-tesztet és a mentőszolgálat felvette velük a kapcsolatot.

Nem kell megvárni a mentőket
Megjegyezte: akik esetében a háziorvos előírta a tesztelést és akikkel a mentőszolgálat felvette a kapcsolatot, dönthetnek úgy, hogy - amennyiben egészségi állapotuk megengedi -  nem otthon várják meg a mentő érkezését, hanem ellátogatnak a szűrőpontra és ott csináltatják meg a tesztet.

Koronavírus járványhelyzet: Mostantól szűrőbuszokon is elvégzik a Covid-tesztet - Kiket várnak a buszos tesztelésre?

A szűrésről elmondta: a szűrőbuszhoz érkezőknél előbb gyorstesztet végeznek, és amennyiben pozitív az eredmény, megállapítják a fertőzöttséget. A negatív gyorsteszt-eredmény után azonban a mentőszolgálat munkatársai elvégzik a PCR-tesztet is.

Kiemelte: a mobil szűrőbusznál a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat munkatársai együttműködnek.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.11.13