A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árulnak gyógyszert különféle betegségekre - Mire figyelj, ha gyógyszert vásárolsz?

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árulnak gyógyszert különféle betegségekre - Mire figyelj, ha gyógyszert vásárolsz? Az utóbbi hetekben több olyan hamis hirdetés is megjelent, melyben visszaéltek a Semmelweis Egyetem és orvosainak nevével. A Semmelweis Egyetem ezért közleményt adott ki. Az utóbbi hetekben több olyan hamis hirdetés is megjelent, melyben visszaéltek a Semmelweis Egyetem és orvosainak nevével. A Semmelweis Egyetem ezért közleményt adott ki.

Szív- és érrendszeri gyógyszert hirdettek a nevükkel
A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- érrendszeri betegségek "teljes mértékű gyógyulását".

Az online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika Professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket, ezért a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, de addig azt kérik, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.



Nincs cukorbetegséget legyőző szerük sem
Néhány héttel ezelőtt hasonló eset borzolta a kedélyeket. Akkor egy, a cukorbetegséget "legyőző" szer reklámkampányában éltek vissza Dr. Palkovits Miklós Széchenyi-díjas orvosprofesszor, akadémikus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa nevével és a róla készült, az egyetem tulajdonában lévő fotóval.

Az online felületen elérhető cikk azt a látszatot kelti, mintha a témában interjút készítettek volna Dr. Palkovits Miklóssal, ez azonban, mint a Semmelweis Egyetem hangsúlyozta, nem igaz!

A cikk egy nem létező szervezet, a Budapesti Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetőjeként hivatkozik a professzorra, és azt sugallja, mintha megvásárlásra ajánlaná a terméket. Dr. Palkovits Miklós megtette a szükséges lépéseket.

Így vásárolhatsz gyógyszert hiteles forrásból!
A biztonságos gyógyszervásárláshoz nyújt segítséget az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Mint írják, minden esetben figyelni kell arra, hogy a gyógyszerrel kapcsolatos információ hiteles forrásból, például egészségügyi szakembertől, a gyógyszerhatóság vagy a gyártó honlapjáról származzon.

Hangsúlyozzák, hogy soha ne vásárolj gyógyszert engedély nélküli gyógyszer-kereskedelmi csatornákon keresztül, például utcai árusoktól, piacokon, nem engedélyezett internetes forrásból, csomagküldő szolgálatoktól.

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve árulnak gyógyszert különféle betegségekre - Mire figyelj, ha gyógyszert vásárolsz?

Forrás: Semmelweis Egyetem médiasarok, OGYÉI
Fotó: OGYÉI

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2019.11.04