Nézd, milyen aranyos a világ legidősebb kutyája! - Ismerd meg Bobit, aki februárban lett 30 éves

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Nézd, milyen aranyos a világ legidősebb kutyája! - Ismerd meg Bobit, aki februárban lett 30 éves Egy 30 éves alentejo masztiff lett minden idők legöregebb kutyája. A Bobi névre hallgató kutya fajtiszta alentejo masztiff, melynek átlagos élettartama 12-14 év. Egy 30 éves alentejo masztiff lett minden idők legöregebb kutyája - írta a BBC hírportálja pénteken. A Bobi névre hallgató kutya fajtiszta alentejo masztiff, melynek átlagos élettartama 12-14 év.

Bobi idén február elsején 30 éves és 226 napos volt, azt mondják, korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott.

Portugáliában él Bobi
Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, melyet az állatorvosok országos szövetsége kezel - derült ki a Guinness-világrekordok közleményéből.

Bobi egész életében Portugália nyugati partjai közelében, Conqueiros faluban élt a Costa családnál. Három testvérével együtt az egyik melléképületben jött világra.

Nézd, milyen aranyos a világ legidősebb kutyája! - Ismerd meg Bobit, aki februárban lett 30 éves

Kalandosan kezdődött az élete
A család egyik tagja, az akkor nyolcéves Leonel Costa azt mondta, szüleinek túl sok állata volt, ezért a kölyköket el kellett altatniuk, ám Bobinak sikerült megszöknie. Leonel és testvérei elrejtették Bobit a szüleik elől, akik végül rábukkantak, és onnantól a kiskutya a család részévé vált.

Egyszer 2018-ban légzési nehézségek miatt összeesett, kórházba kellett vinni, de ettől eltekintve viszonylag gondtalanul élt. Leonel Costa szerint a "nyugodt, békés környezet" lehet hosszú élete titka, és persze a génjei, Bobi anyja 18 évet élt.

Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe
Bobinak egy sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző korrekorder kutya az ausztrál Bluey volt, amely 1939-ben 29 évesen és 5 hónaposan pusztult el.

A Guinness két héttel ezelőtt egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismerte el a legidősebb élő kutyaként, de a rekordot azóta felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét is.

Forrás: MTI
Fotó: Guinness World Records

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2023.02.03