Semmelweis-nap 2022: Pénteken zárva lesznek a patikák, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, védőnői tanácsadók

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Semmelweis-nap 2022: Pénteken zárva lesznek a patikák, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, védőnői tanácsadók Július elsején, pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben dolgozók munkaszüneti napján, Semmelweis-napon. Július elsején, pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben dolgozók munkaszüneti napján, Semmelweis-napon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki tájékoztatása szerint a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.

Ki kell függeszteni, hol van ügyeleti ellátás
A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Semmelweis-nap 2022: Pénteken zárva lesznek a patikák, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, védőnői tanácsadók

Ügyeleti gyógyszertárak működnek
A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján lehet tájékozódni az ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ elérhetőségen.

Azt írták: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenlétet, ügyeletet adó közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Egész nap hívható telefonszámok
Az év minden napján, a 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat munkaszüneti napon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. A toxikológiai tájékoztató szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes zöldszámon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Szintén az év bármely napján 0-24 órában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai a munkaszüneti napon is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2022.06.30