Beperelte egy indiai pár a fiát: vagy születik végre unokájuk, vagy 50 millió rúpia fájdalomdíjat kérnek

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Beperelte egy indiai pár a fiát: vagy születik végre unokájuk, vagy 50 millió rúpia fájdalomdíjat kérnek Egy indiai házaspár beperelte a fiát, aki hat éve házasodott, de még nincs gyermeke. A szülők kompenzációt akarnak a sok befektetésért, amit fiukra költöttek. Egy indiai házaspár beperelte a fiát, aki hat éve házasodott, de még nincs gyermeke. A szülők kompenzációt akarnak a sok befektetésért, amit fiukra költöttek.

A kereset szerint 50 millió rúpiát (239 millió forintot) kérnek, vagy egy unokát, akivel ellehetnek. Szandzsív és Szadhana Paszad a The Guardian cikke szerint azzal érvelt, hogy egyetlen fiukra költötték minden megtakarításukat, és a pompás esküvőt is finanszírozták.

"A fiunk hat éve házas, de még mindig nem terveznek gyereket. Ha lenne unokánk, vele lehetnénk és elviselhető lenne a fájdalmunk" - fogalmazott a Haridvár bíróságára a múlt héten benyújtott keresetében a pár.

Sokat költöttek a fiukra, mégsem született még unoka
Az 50 millió rúpiás fájdalomdíjba az öt csillagos szállodában megrendezett lagzi árát, egy 80 ezer dolláros (30 millió forintos) luxusautót és a fiatal házasok külföldi nászútját is beleszámolták - írta meg a Times of India.



A szülők azt is nehezményezik, hogy 65 ezer dollárt (24 millió forintot) költöttek rá, hogy fiukból az Egyesült Államokban pilóta legyen, de mégis hazatért, ahol nincs munkája.

Mentálisan sincsenek jól, mert egyedül érzik magukat
A szülők arról is beszámoltak, hogy saját házuk építésére kölcsönt vettek fel, és emiatt már súlyos pénzügyi nehézségekkel kell szembenézniük. Ráadásul - tették hozzá - mentálisan sincsenek jól, mert rosszat tesz nekik, hogy egyedül élnek.

Az első tárgyalást május 17-ére tűzték ki az észak-indiai bíróságon - mondta el a pár ügyvédje.

Indiában nagyon erősek a családi kötelékek, gyakran több generáció - beleértve a nagyszülőket, unokatestvéreket, nagynéniket és nagybácsikat - él egy háztartásban. Az utóbbi években azonban a fiatal párok már inkább elköltöznek a szüleiktől vagy testvéreiktől, a feleségek pedig, mint például ebben az esetben is, inkább a munkát választják ahelyett, hogy gyermeket vállalnának és otthon maradnának.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2022.05.16