"Karcsika, sosem felejtünk el!" - Elhunyt Csűrös Karola színművésznő, a Szomszédok közkedvelt Etusa - 85 éves volt

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


85 éves korában, 2021. november 24-én, szerdán elhunyt Csűrös Karola színművész, érdemes művész - tudatta a színház az MTI-vel. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti. 85 éves korában szerdán elhunyt Csűrös Karola színművész, érdemes művész - tudatta a színház az MTI-vel. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti.

Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színházba szerződött. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Alakításaira az alapos kidolgozottság jellemző.

Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. "Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba" - olvasható a színház közleményében.


Fotó: Facebook/Madách Színház

Színpadon is remekelt
Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.

12 évig volt a Szomszédok szereplője
Több filmben és tévéjátékban szerepelt. 1987-99 között állandó szereplője volt a Szomszédok, majd 2004-2009-ben az Életképek című teleregénynek.

Férje, Horváth Ádám rendező teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. "Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus" - áll a közleményben.

Több díjat kapott
Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2006-ban érdemes művész kitüntetésben részesült művészi alázattal és odaadással megformált színpadi szerepeiért, a közönség szeretete által kísért film- és televíziós alakításaiért.

"Karcsika, sosem felejtünk el" - így búcsúztak el tőle kollégái a Madách Színház Facebook-oldalán kiposztolt gyászjelentésben.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Madách Színház

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2021.11.24