Online komolyzenei koncertek: Két élő közvetítésen is hallhatók csütörtökön a Nemzeti Filharmonikusok

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Online komolyzenei koncertek: Két élő közvetítésen is hallhatók csütörtökön a Nemzeti Filharmonikusok Ha hiányoznak számodra a komolyzenei koncertek, akkor jó hír, hogy két élő közvetítésen is követhetők csütörtökön a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyei. Ha hiányoznak számodra a komolyzenei koncertek, akkor jó hír, hogy két élő közvetítésen is követhetők csütörtökön a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyei, közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.  

Koncert a Müpa Home-ban
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén Debussy Kis szvitje Henri Büsser hangszerelésében, Joaquín Rodrigo Aranjuez concertója Csáki András gitárművész tolmácsolásában, valamint Bizet C-dúr szimfóniája hangzik el Karen Kamensek vezényletével a Müpa Home élő közvetítésén.

A francia impresszionista zeneszerző Kis szvitje gáláns múltidézés, a spanyol komponista gitárversenye egzotikus ibér tájakra invitál, a Carmen majdani szerzőjének kamasz fejjel megírt szimfóniája a fiatalos önfeledtség világába repít. A népszerű magyar gitárművész és a jeles amerikai karmester együttműködése kivételes élményt ígér.     

Az előadás megtekinthető a Müpa Budapest honlapján és YouTube-csatornáján.

 

Ingyenes online koncert a Pesti Vigadóból
A Nemzeti Énekkar Pesti Vigadóból közvetített Remény és megváltás című csütörtöki hangversenyén két Gabriel Fauré-művet és egy Kovács Zoltán-darabot hallhat a közönség Somos Csaba vezényletével.     

Az esten közreműködik  Bizják Dóra (zongora), Tabajdi Ádám (orgona), Széll Cecília (szoprán), Mokán László (bariton) és a Nemzeti Énekkar.     

A koncertet Gabriel Fauré két remekműve keretezi, a közöttük felcsendülő kortárs kórusmű a Kovács Zoltán által Balassi Bálint szövegére komponált Adj már csendességet. A kompozíció a cappella formája a hangversenyen ősbemutatóként hangzik el.     

A hangverseny díjmentesen megtekinthető a www.filharmonikusok.hu, valamint a Facebook-csatornákon.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2021.05.03