Döntött a kormány: Véglegesen megmarad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége! - Kásler Miklós aláírta a rendeletet

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Döntött a kormány: Véglegesen megmarad a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége! - Kásler Miklós aláírta a rendeletet Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtöki Facebook-bejegyzésében. Véglegesen megtartják a telefonon történő gyógyszerfelírást, közölte Kásler Miklós szeptember 17-én, csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán.

Az emberi erőforrások minisztere ez előtt egy nappal, szerdán írta alá az erről szóló rendeletet, amelynek értelmében megtartják a "rendkívül sikeres és népszerű" gyakorlatot a továbbiakban is.



Mint írta, a telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás (telemedicina) sok százezer embernek nyújt kényelmes és biztonságos lehetőséget. Egyúttal arra biztatta az elsősorban a járványügyi szempontból veszélyeztetetteket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel a jövőben is, ezzel tovább csökkentve megfertőződésük esélyét.

A vírussal szemben ugyanis minden lehetséges módon védekeznünk kell, az ország működésének megőrzése mellett - tette hozzá a miniszter.



A telefonos gyógyszerfelírás lehetőségét az eredeti tervek szerint szeptember 17-én elvették volna, de Kásler Miklós már egy augusztus végi posztjában is utalt arra, hogy mégis megtartják.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Fotó: MTI/Vajda János

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.09.17