Színes ceruza, zsírkréta, filctoll, vízfesték: Így segíthetsz már egyetlen rajzeszköz-készlettel a sérült gyerekeknek

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Színes ceruza, zsírkréta, filctoll, vízfesték: Így segíthetsz már egyetlen rajzeszköz-készlettel a sérült gyerekeknek A Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy vidámabbá tegyék a sérült gyermekek mindennapjait, emellett a rajzeszközök segítik a fogyatékossággal élők művészetterápiás foglalkozásait. Rajzeszközöket gyűjt a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben szerdától fogyatékossággal élő, sérült gyermekeknek és felnőtteknek.

Az alapítvány közleménye szerint a Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy vidámabbá tegyék a sérült gyermekek mindennapjait, emellett a rajzeszközök segítik a fogyatékossággal élők művészetterápiás foglalkozásait, mivel az alkotás folyamata, az önkifejezés hozzájárul a sérült emberek kommunikációjához.



Milyen rajzeszközöket várnak a szervezők?
A szervezők
- színes ceruzát,
- filctollat,
- zsírkrétát,
- vízfestéket,
- temperát,
- matricákat várnak
Akár már egy készlettel segíthetsz!

A gyűjtés ideje és módja:
A rajzeszközök gyűjtése 2020. augusztus 12. és szeptember 12. között zajlik és a tervek szerint szeptember 14-én, a Sérült Gyermekek Napján adják át az adományokat.    

A gyűjtés módja:
- A megvásárolt színes ceruzák, rajzeszközök elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (1112 Budapest, Olt utca 23.)
- Elhelyezhetők gyűjtőpontokon lévő gyűjtődobozokba

Gyűjtőpontok listája és további információk itt »

Forrás: MTI, Civilút Alapítvány
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.08.13