Jókor: Kimondottan nyugdíjasoknak szóló ingyenes magazint jelentet meg a kormány - Ezt lehet a kiadványról tudni

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Jókor: Kimondottan nyugdíjasoknak szóló ingyenes magazint jelentet meg a kormány - Ezt lehet a kiadványról tudni Ingyenes negyedéves magazint kapnak ezentúl a nyugdíjasok, a Jókor című újságot a Magyar Posta szállítja ki, és olyan témákat dolgoznak fel benne, mint az egészség vagy a nyugdíj. Jókor címmel tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok, a Magyar Államkincstár kiadásában negyedévente megjelenő színes kiadvány első számát a napokban, a következő hetekben veheti kézbe a több mint 2 millió nyugdíjas - jelentette be Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten.

A Jókor című magazin 2 millió 130 ezer példányban jelenik meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében, és azt a Magyar Posta közreműködésével juttatják el az időseknek.

Többféle témát dolgoznak fel
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, a lapban az idősek egyebek mellett egészségügyi kérdésekről, a nagyszülői gyedről, vagy a Nők 40 programról is olvashatnak.

A nyugdíjasok a negyedéves magazinból közvetlenül, hiteles forrásból kapnak tájékoztatást minden őket érintő kérdésről.



A nyugdíjról is szó lesz benne
Az államtitkár kitért a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítéséről szóló kormányzati döntésre. Ismertetése szerint azt minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapja majd, és a kormány emellett fenntartja a nyugdíjprémium intézményét is.

Arra hívta fel a figyelmet: 2010-ben vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét, a nyugdíjak mindig lépést tartanak az áremelkedéssel, és ezt sikerült is betartania a kormánynak.
    
Hiteles információk
Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, azért javasolták a tájékoztató újság kiadását, mert sokszor téves információk jelentek meg az időseket érintő ügyekben. Példaként említette, hogy idősek azért estek pánikba, mert valahol azt olvasták, csökkentik, vagy megadóztatják a nyugdíjukat. Kell egy olyan fórum, ahol az ilyen téves hírekre azonnal lehet reagálni - hangoztatta.

A nyugdíjasok egyebek mellett az egészségvédelemről, sportolási lehetőségekről, kulturális témákról is szívesen olvasnak, ez a magazin pedig alkalmas erre, ezért is örülnek a megjelenésének - tette hozzá.

Az újságíróknak is kiosztott 16 oldalas színes magazin első számában Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a nyugdíjasokat, a lapban Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal és férjével, Feledy Péter újságíróval, valamint Farkas Bertalan űrutazóval is olvasható interjú.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.06.16