Virágos balkonok, virágos kertek pályázat 2020: Most te is megmutathatod, milyen gyönyörű virágokat nevelsz!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Virágos balkonok, virágos kertek pályázat 2020: Most te is megmutathatod, milyen gyönyörű virágokat nevelsz! A május 15-én induló "Virágos balkonok, virágos kertek" című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük a "Legvirágosabb balkon" vagy "Legvirágosabb előkert" kategóriákban. A Virágos Magyarország versenyt idén is meghirdeti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amely május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket, a legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak - közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.

A közlemény idézte Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatóját, aki elmondta, a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul.

Mint hangsúlyozta, 2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert vagy a legvirágosabb előkert tulajdonosa.

Hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.



"Virágos balkonok, virágos kertek"
Pályázni 2020. május 15. napján, vagy azt követően készült, a dísznövényeket, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcstermő növényeket kiemelő, a kerti kompozíciót is bemutató balkonkerti/előkerti fotókkal és egy maximum 400 karakteres leírással lehet 2 kategóriában:

- Legvirágosabb balkon
- Legvirágosabb előkert

A pályázatokat 2020. május 15. és 2020. július 1. között várják a szervezők a verseny honlapján, a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon.

Díjazás
- Egy szakmai zsűri döntése alapján mindkét kategóriában nyertes pályaműveket hirdetnek: az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen
- Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak
- Lesz közönségdíj is, a Facebookon 2020. július 13. és 26. között külön versenyt indítanak a pályaműveknek, ahol mindkét kategóriában 1-1 hétig lehet majd szavazni a legszebbekre. A szavazatok alapján 3-3 győztest hirdetnek ki, akik pályázatát 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el

Forrás: MTI, Virágos Magyarország
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.05.11