Szívmelengető dolgot tesz ez a férfi: koraszülött kisbabákat dajkál, ha nincs velük az anyukájuk - Ismerd meg a történetét!

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Szívmelengető dolgot tesz ez a férfi: koraszülött kisbabákat dajkál, ha nincs velük az anyukájuk - Ismerd meg a történetét! Elsőre biztosan azt hiszed, a képen a parányi kisbaba a nagypapája karjaiban pihen ilyen nyugodtan. Eláruljuk, nem egészen ez a helyzet. A fotón lévő két ember között ugyanis nincs rokoni kapcsolat - az idős úr önkéntes dajkaként dolgozik. Nézd meg ezt a képet, mit látsz? Elsőre biztosan azt hiszed, a parányi kisbaba a nagypapája karjaiban pihen ilyen nyugodtan. Eláruljuk, nem egészen ez a helyzet. A fotón lévő két ember között ugyanis nincs rokoni kapcsolat - az idős úr David Deutchman, vagy ahogy a kórházban hívják ICU-papa, azaz az intenzív csecsemőosztályok dajka-papája, aki önkéntes segítőként veszi karjába az újszülötteket.

Igazgatóból oktató, majd önkéntes
David Deutchman aktív korában nemzetközi marketing igazgatóként futott be karriert, mígnem 2000-ben nyugdíjas lett. A nyugdíjba vonulása azonban nem jelentette azt, hogy kibírta otthon, a négy fal között. Atlanta állam egyetemein kezdett előadóként dolgozni, és tartott órákat a diákoknak - ám valahogy még mindig ott volt benne egyfajta hiányérzet.

Mint a CNN-nek felidézte, egy alkalommal kontrollvizsgálatról tartott hazafelé az orvosától, amikor kíváncsiságból beugrott az Atlantai Gyermekkórházba (Children's Healthcare of Atlanta), és megkérdezte, van-e esetleg lehetőség náluk önkéntes munkára. Mint kiderült, volt, és örömmel fogadták a felajánlását.

12 éve dajkálja az újszülötteket
Azóta eltelt 12 év, és David Deutchman azóta is heti kétszer dajkálja a csecsemő intenzívosztály koraszülött és újszülött babáit. Keddenként a koraszülötteket látogatja meg, csütörtökön pedig az újszülöttosztályon segít.

A kis kórházlakóknak óriási segítség ez, hiszen sokszor hónapokig bent kell maradniuk, és a szüleik nem tudnak éjjel-nappal velük lenni - dolgoznak, a többi gyermekükkel vannak vagy éppen túl messze laknak. Mindemellett pedig a kórházi személyzetnek szintén nincs kapacitása arra, hogy egy-egy kisbabával olyan sokat foglalkozzanak, amennyit szeretnének.
 
Ám dajka-papa ott van, és öleli-ringatja őket, amikor csak tudja, hogy a picik otthonosabban érezzék magukat a gyermekkórház rideg falai között.


Dajka-papa a kis Logannel

Az internet felkapta a dajka-papát
David Deutchmant - aki egyébként többszörös nagypapa - és szívmelengető önkéntességét egyébként a napokban ismerte meg a világ: az Atlantai Gyermekkórház szeptember 28-án posztolt róla egy fotót a Facebook-oldalán ölében egy tündéri kisbabával, és megosztotta a kép történetét is:

"Ezt a fotót Logan édesanyja készítette, a könnyeit nyeldesve. Logan már 6 hete kórházban van, az anyukája minden este hazamegy a nővérkéjéhez, reggelente pedig az elsők között van a kórházban, azon izgulva, hogy biztosan hiányzott már a kisfiának. Ezen a bizonyos reggelen azonban besétált a koraszülött osztályra és meglátta Logant - aki 25 hétre született - David karjaiban, aki be is mutatkozott neki mint intenzíves papa.
De ez a fotó csak egy a megannyi csodálatos pillanat közül, melyek főszereplője legendás kórházi önkéntesünk, aki számtalan alkalommal tartotta már karjaiban a kis betegeket és fogta vigasztalóan szüleik kezét - és teszi mindezt immáron 12 éve."

Alig egy hét alatt közel negyedmillióan lájkolták a fotót, és a kórházba annyian jelentkeztek önkéntes babadajkának, hogy, mint írták, szabályos várólista alakult ki, a megható történetet pedig még a CNN is felkapta.

Forrás, fotó: CNN, Facebook/Children's Healthcare of Atlanta

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2017.10.06