"Erzsike vagyok, megtört az élet, keresem mégis a jót és a szépet" - Rapben mondják el életüket a zagyvaparti nyugdíjasok

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Zagyvaparti party: Az újszászi idősek otthonában zajlik az élet: a bent lakó szépkorúak egy helyenként vicces, de többnyire csontig hatolóan őszinte rap-számot hoztak össze, melyben elmondják jelenlegi életük zanzásított változatát. Az újszászi idősek otthonában zajlik az élet: a bent lakó szépkorúak egy helyenként vicces, de többnyire csontig hatolóan őszinte rap-számot hoztak össze, melyben elmondják jelenlegi életük zanzásított változatát.

Pár nap alatt rengetegen látták
A dalhoz készült klip Zagyvaparti party címmel került fel a Youtube-ra október elsején, és lassan a 100 ezer megtekintésnél tart. A nagyik és nagypapák hozzák a rap műfaj külső követelményeit: napszemüvegben, kapucniban, baseball-sapkában néznek szembe a hallgatóságukkal - a szövegek pedig tényleg szívbemarkolóak.

"A nevem Irénke, szépkorú vagyok, a világ rohan, de én csak ballagok"

"Erzsike vagyok, megtört az élet, keresem mégis a jót és a szépet"

"Várj még kicsit, itt vagyok én is, ha elmegy az eszem, megyek vele én is.
Zagyvaparton élek, de nem vagyok zagyva, a számat még ritkán elhagyja halandzsa.
Sarkamban itt kopog a demencia, ez itt kérem a konzekvencia. Az én nevem... Julika"


Eredetileg egy versenyre készült a klip
Az ötletgazda, szövegíró, producer és kliprendező szerepét az intézmény mentálhigiénés csoportját vezető Kerepesiné Bajor Zsuzsanna vállalta magára, aki a Szóljon.hu portálnak azt mesélte, a produkció eredetileg egy megyei vetélkedőre készült, és az ottani tapasztalatok, visszajelzések után döntöttek végül úgy, hogy nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatják azt.

A klip elkészítésében Nyitrainé Kiss Katalin, az intézmény vezetője segítette és támogatta a kis csapatot.

Nézd meg te is a Zagyvaparti party klipjét!




A Youtube közönsége is pozitívan nyilatkozik a nyugdíjasok slágeréről, néhány hozzászólás:

"Ez nagyon aranyos :) még sok szép, vidáman eltöltött évet kívánok a szereplőknek :)"

"Viccen kívül, őszintébb és jobb ez a rap, mint sok jelenleg futó rapelőadó sokszázezres nézettségű száma! Jó egészséget a "gang"-nek! Yo!"

"Megható és szomorú is valahol. Olyan aranyos kis öregek és otthonban élnek, nem családban. A nénike a végén a kis főkötővel a legaranyosabb. Sok szép pillanatot kívánok nekik."

"Zseniális, megható, örömet hozó percek!! Óriási tisztelet az ötletgazdának, a szereplőknek, és mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában."

"Na, most sírtam el magam ... tovább békés és boldog éveket kívánok az otthon lakóinak."

Forrás: Youtube, szoljon.hu

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2017.10.05