Elhunyt Harangozó Teri énekesnő - 72 éves volt

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Elhunyt Harangozó Teri énekesnő - 72 éves volt 2015. szeptember 8-án, 72. születésnapja után egy hónappal elhunyt Harangozó Teri, közölte a család az MTI-vel. Az énekesnő kómában volt augusztus vége óta, végül szervezete feladta a küzdelmet. 2015. szeptember 8-án, 72. születésnapja után egy hónappal elhunyt Harangozó Teri, közölte a család az MTI-vel. Az énekesnő halálát a család közleménye szerint egy gyors lefolyású tüdőbetegség okozta.



- Gondoskodó szeretete, a végső napokig kitartó szórakoztató humora, gyönyörű hangja, egyénisége hiányozni fog rokonainak, barátainak, közönségének - áll a család közleményében.

Harangozó Teri az 1965-ös "Ki mit tud?" felfedezettje volt, majd a Wikipédia szerint 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a „Minden ember boldog akar lenni” című dallal. A hetvenes és nyolcvanas évek ikonikus magyar énekesnője ezenfelül olyan slágereket adott a magyar zenevilágnak, mint a Mindenkinek van egy álma, a Minden nap, a Sose fájjon a fejed, az Azok a szép napok, A zápor vagy a Szeretném bejárni a Földet.



Az énekesnőt a fiatalabb korosztály is ismerte, a Sziget Fesztiválon is fellépett a kilencvenes évek végén, 2000-ben pedig a Ruttkai Éva Színházban játszott egy színdarabban.

Harangozó Terit augusztus 22-én szállították kórházba, mint később kiderült, szívinfarktus okozta a rosszullétet, bár egyes források szerint megromlott állapotában az is közrejátszott, hogy szivárogni kezdett a mellimplantátuma, amit még a hetvenes években tetetett be. A beavatkozást követően kómába esett, végül szervezete kedden adta fel a küzdelmet.

Forrás: MTI/Wikipédia
Fotó: Retro Photo Collection

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2015.09.09