Magyar óvodás kislány képeit állították ki Párizsban! Több ezer jelentkező közül figyeltek fel a tehetséges gyermekre

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Magyar óvodás kislány képeit állították ki Párizsban! Több ezer jelentkező közül figyeltek fel a tehetséges gyermekre Barabás Lujzi még csak 6 éves, de már kiállították képeit a párizsi Louvre Art Salonban! Tehetségét 3 éves korában ismerték fel, onnantól kezdve kézről-kézre adják őt a tehetségek gondozására szakosodott szakemberek és intézmények. Lujzi sikereihez mi is őszintén gratulálunk! Barabás Lujzi, művésznevén Luisa Barabas most 6 éves. Látszólag olyan, mint a kortársai, de egyben mégis kitűnik közülük: ez év júniusában kiállítása nyílt a párizsi Louvre Art Salon-ban. A tehetséges óvodáskorú művésznő bámulatosan bánik a színekkel és a formákkal, mellyel nem csak szűkebb-tágabb környezetét, hanem a párizsi kurátorokat is lenyűgözte.Lujzi munkáit több ezer jelentkező képei közül válogatták ki a párizsi múzeum kurátorai, tizenhat felnőtt művei mellett mutatták be három képét.



Három képe közülaz egyik, amit kiállítottak Párizsban (Forrás: Facebook)

Kezdetek - 3 éves volt, amikor a tehetsége többeknek szembetűnt
Hároméves volt Lujzi amikor feltűnt a szüleinek, hogy milyen bátran használja a színeket. Aztán az óvoda igazgatónője biztatta a szülőket azzal, hogy érdemes lenne a kislány tehetségével komolyabban foglalkozni, így jutottak el a Tehetségműhely Közhasznú Alapítványhoz.



Ez az egyik kép, amire Lujzi apukája nagyon büszke, a képen apukája és ő látható (Forrás: Facebook)

Egyedüli magyarként és egyedüli gyerekként állított ki tavaly Bécsben
Lujzi múlt év végén már a Merry ARTmas Vienna 2014! elnevezésű nemzetközi tárlaton is kiállított – nemcsak hogy egyedüli gyerekként, hanem egyetlen magyar kiállítóként is. Többen szerették volna megvásárolni a képeit, de a család semmi áron nem akart megválni óvodás kislányuk festményeitől.

Rákóczy Gizella festőművész, Lujzi felkészítőtanára sajnos nemrég hunyt el, de a párizsi előkészületek örömeiben még részt vehetett. A tehetséges kislány szeptembertől kezdi az első osztályt a tehetséggondozásra szakosodott ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban.



Kishajó című festménye arról árulkodik, hogy Lujzi egy igazi őstehetség

Forrás: nol.hu, Barabás Lujzi Facebook oldala
Kezdőkép: Teknős Miklós, Népszabadság

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2015.06.17