Nem mindennapi önzetlenség, amit ez a 99 éves néni tesz! Szegény afrikai gyerekeknek varr ruhát minden nap

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Nem mindennapi önzetlenség, amit ez a 99 éves néni tesz! Szegény afrikai gyerekeknek varr ruhát minden nap Elismerésre méltó annak a 99 éves idős néninek az elhatározása és életcélja, aki két éve minden nap leül a varrógépe elé, hogy a rászoruló afrikai gyerekeknek ruhákat varrjon. A jótét lelkű idős hölgy szeretné, ha közelgő 100. születésnapjára elkészülhetne az ezredik egyedi gyerekruha megvarrásával. A képen látható amerikai hölgy, Lillian Weber minden napját lánykaruhák varrásával tölti. A ruhákat a Little Dresses for Africa elnevezésű egyházi karitatív szervezet gyűjti, majd azokat 47 afrikai országba juttatja el rászoruló családok lánygyermekeihez. A szervezet templomokban, iskolákban és árvaházakban osztja ki az összegyűjtött ruhákat.


99 évesen minden nap rászoruló gyerekeknek varr ruhát

A 99 éves néni már két éve varrja a gyerekruhákat egyfolytában
 „Reggeli után látok munkához, és egészen ebédig dolgozom. Utána egy kis pihenőt tartok, majd délután végleg befejezem a ruhát – számol be mindennapjairól az idős hölgy, aki május 6-án ünnepli a 100. születésnapját. A fontos évfordulót számára emlékezetes módon szeretné megünnepelni, mégpedig úgy, hogy addig elkészül az 1000. lánykaruhával is.


Szegény és árva afrikai lányok, akik örülnek a csinos lányruháknak

Minden megvarrt ruha egyedi
Linda, Lillian Weber lánya rendkívül büszke fáradhatatlan és önzetlen édesanyjára.
Mint ahogy azt az figyelemreméltó idős hölgy lánya elmeséli, az édesanyja kizárólag egyedi díszitésű ruhákat készít, soha nem varr egyforma modellt. Karitatív tevékenysége mára életcéljává vált, és örömmel tölti el, ha a rászoruló afrikai gyerekeknek  örömet szerezhet ezzel.


Minden ruha egyedi, különböző anyagból, más-más díszítéssel, zsebmegoldással készül

A hölgy, akiről sokan példát vehetnének, 2015. májusban ünnepli a 100. születésnapját - tervei szerint önzetlen tevékenységével születésnapját követően sem fog felhagyni.




Forrás: Külföld / Huffington Post

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2015.04.17