13 gyerek után négyes ikreket szült egy 65 éves német nő

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


13 gyerek után négyes ikreket szült egy 65 éves német nő A tizenháromszoros német anyát - akinek már 7 unokája is van - nem érdekli a külvilág véleménye. A nyugdíj előtt álló tanárnő sperma- és petedonor kezelés révén esett teherbe. 13 gyerek után négyes ikreknek adott életet egy 65 éves német nő. Annegret Raunigk történetét több német magazin is leközölte, cikkünk tartalmát frissítettük, melyet a cikk végén találsz meg!

Nyugdíj előtt álló nő sperma- és petedonor kezelésen esett át, hogy gyereke lehessen
Annegret Raunigk angol és orosz szakos nyelvtanár legutóbb 2005-ben hozott gyereket a világra. Már akkor is Németország legidősebb kismamája volt.
A most kilencéves lánya nagyon vágyott kistestvérre. Idősebb testvérei - a legnagyobb 44 éves - mind elköltöztek hazulról.
A nyugdíj előtt álló tanár sperma- és petedonor kezelés révén esett teherbe egy ukrán klinikán. A négyes ikreket nyárra várja, az eddig komplikációk nélkül zajló terhesség 21. hetében tart.

13 gyereke, 7 unokája van
A tizenháromszoros anyát - akinek már 7 unokája is van - nem érdekli a külvilág véleménye.

- Milyennek is kell lenni 65 évesen? Meg kell felelni mindenféle klisének, de én ezt nagyon megerőltetőnek érzem. Szerintem mindenkinek önállóan kell döntenie az életéről és nem szabad hagynia, hogy mások telebeszéljék a fejét - mondta.


A négyes ikreket nyárra várta (Fotó: Bild am Sonntag)

2016 januári frissítés!
Annegret Raunigkról először áprilisban írtuk meg, hogy babát vár, nem sokkal később, a 26. terhességi héten sürgősségi császármetszéssel világra is hozta a négy babát, 2015 május második felében. Bár a kicsik még nem fejlődtek ki rendesen, az orvosok szerint jó esélyeik voltak a túlélésre, bár hetekig inkubátorban kellett lenniük.



A bevállalós asszonyt december végén kereste meg ismét az egyik bulvárlap - mint az InTouch német kiadásának fotója bizonyítja, mind az anyuka, mind pedig a babák - Neeta, Dries, Bence és Fjonn - jól vannak. 


Forrás: MTI / Berlin, Spiegelonline.de, InTouch.de
Fotók: Bild am Sonntag, InTouch.de

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2015.04.13