Fürdők nyitása 2021: Mutatjuk, melyik fürdő van már nyitva Budapesten és vidéken - A többi fürdő mikor nyit?

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Fürdők nyitása 2021: Mutatjuk, melyik fürdő van már nyitva Budapesten és vidéken - A többi fürdő mikor nyit? Már nyitnak a fürdők az országban és Budapesten - mikor hova lehet majd menni? Milyen óvintézkedéseket kell betartani a járványhelyzet miatt? Kitől kérnek védettségi igazolványt? Már nyitnak a fürdők az országban és Budapesten - mikor hova lehet majd menni? Milyen óvintézkedéseket kell betartani a járványhelyzet miatt? Kitől kérnek védettségi igazolványt?

Nyitnak a budapesti fürdők
Ütemezett nyitás kezdődik a budapesti fürdőkben.

Első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat május 1-jén - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. április 30-án az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő.



18 év felett csak védettségi igazolvánnyal
A közleményben kiemelték, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüliek mehetnek a fürdőkbe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők felügyeletével látogathatják a fürdőket.

A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

A járványügyi helyzet miatt számos előírást fokozottan ellenőriznek:
- papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdők területére
- a pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, amelyet felfestett pontok segítenek
- belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt - kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban - az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a vendégek számára
- medencébe lépés előtt alaposan le kell zuhanyozni, minden esetben használni kell a lábmosót
- a gyakori, alapos kézfertőtlenítés is fontos, a fürdők ennek lehetőségét biztosítják

Létszámkorlát ezúttal nincs, minden szolgáltatást beüzemelhetnek a fürdők. Működhetnek a kül- és beltéri medencék, szaunák, csúszdák és a medencék élményelemei is.

Gyógyvizes gyógymedence szolgáltatások is beindulnak
Május 3-tól újra igénybe vehető a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) által támogatott gyógyvizes gyógymedence szolgáltatás is. A korábban felírt kúrák folytathatók, azokat nem szükséges újra felíratni. Az egészségügyi ellátásokra vonatkozó előírás szerint gyógyszolgáltatások kizárólag előzetesen egyeztetett időpontokban vehetők igénybe.

Járvány előtti árak
A közlemény szerint a belépők a koronavírus-járvány kitörése előtti árakon érhetők el, és továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve a jelentős kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényességét automatikusan meghosszabbítják. Újra igényelhető a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe kedvezményt biztosító Zsigmondy kártya, amely már nem csak az adott évben, hanem a vásárlástól számított 365 napig érvényes.

Online is meg lehet váltani a jegyeket
A sorban állás elkerülése érdekében a cég javasolja a belépők megváltását az új és korszerű online felületen, a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon.

Nyitnak a vidéki fürdők is
A budapesti 6 megnyílt fürdőn kívül ugyancsak május elsején nyitott Ráckevén az Aqualand és Esztergomban a Szent István Strand is.
Mellettük május 1-től fogad vendégeket a világviszonylatban egyedülálló Hévízi Tófürdő, az ország legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa is, a kimagaslóan magas ásványi anyag tartalommal rendelkező gyógyvizéről híres Igali Gyógyfürdő és a Demjéni Termál Völgy.

Ha viszont valaki nyugodt elvonulásra vágyik, már olyan kisebb fürdőket is kipróbálhat, amelyek szabadtéri termálvizes medencéik és természetközeliségük miatt ideálisak a csendes feltöltődésre.

Mórahalmon most debütált a prémium zóna
A kényszerpihenő alatt a mórahalmi fürdőben kialakítottak egy olyan csendes zónát, amelyben egy 40 fős, kifejezetten programok tartására tervezett szauna is található. Az új részleg külön belépővel látogatható.



Van, ahol még nem minden medence használható
Több fürdőről is elmondható, hogy a strandjaikat még nem nyitják meg.
- ez a helyzet Bükfürdőn is, ahol a fedett fürdőegységek mellett csak a kiúszós medencéket és a kültéri gyógymedencéket lehet használni
- a debreceni Aquaticumban a három nagy zóna közül egyelőre csak a Mediterrán Élményfürdőt nyitották meg, a termálfürdőbe és a strandra vágyóknak egylőre várniuk kell
- Kaposváron, a Virágfürdőben szintén a fokozatos nyitás mellett döntöttek, egyelőre csak a szaunavilág, a három különböző hőfokú gyógyvizes medence és a fedett 25 m-es medence használható, későbbi időpontban nyit a fedett élményfürdő és az 50 m-es medence

Hogy melyik fürdő mikor nyit, arról a termalfurdo.hu oldalon találsz tájékoztatást.

Forrás: MTI, termalfurdo.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán, termalfurdo.hu (Bükfürdő)

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2021.05.03