Immunerősítő, stresszoldó gyakorlatok, átmozgató tornák 50 év felett - Ezeket próbáld ki otthon, hogy javuljon a közérzeted

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Immunerősítő, stresszoldó gyakorlatok, átmozgató tornák 50 év felett - Ezeket próbáld ki otthon, hogy javuljon a közérzeted A koronavírus-idején az idősebbeknek nem ajánlott kimenni, hiszen ők a leginkább veszélyeztetett korosztály. De a rendszeres testmozgás most is ugyanolyan fontos - ehhez hoztunk néhány szuper videót. Még akkor is, ha épp otthon tartózkodsz és a meleg miatt nem akarod elhagyni a lakásod, nem tesz jót sem a közérzetednek, sem az egészségednek, ha egész nap csak üldögélsz vagy fekszel.

Bizonyára sokan rosszul élik meg, amikor - vagy a járvány, vagy más miatt - nem szabad a négy fal közül kimozdulni. De ilyenkor is érdemes odafigyelni és az időt - amennyire lehet - hasznosan eltölteni.

Az immunrendszert is erősíti
Ami a legfontosabb, hogy alakíts ki magadnak egy napirendet, amihez tartod magad: legyen benne helye az étkezéseknek, a hobbidnak, a kultúrálódásnak-feltöltődésnek, és természetesen a testmozgásnak is. Hiszen a testmozgás nem csak a testnek, izomzatnak, ízületeknek, vérkeringésnek tesz jót, de jobb kedvre derít, kiegyensúlyozottabbá tesz és ezáltal még az immunrendszerre is pozitív hatással van.

Most olyan torna- és jógavideókat hoztunk neked, amiket 50 felett is végig lehet csinálni - iktasd be őket rendszeresen a napjaidba!

1. Átmozgató torna időseknek - székes könnyű torna 15 percben




2. Jóga idősebb korosztálynak - 10 percben




3. 35 perces székjóga




Forrás: Youtube

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2020.03.24