Rákellenes, jó hasmenés ellen és cukorbetegek is ehetik - még mire jó a körte?

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Rákellenes, jó hasmenés ellen és cukorbetegek is ehetik - még mire jó a körte? Mire jó a körte? Milyen jótékony és egészségvédő hatással van szervezetünkre? Milyen betegségek gyógyíthatók és előzhető meg fogyasztásával? Hogyan használjuk és milyen ételekbe tehetjük? Alábbi cikkünkben részletesen ismertetjük a körte áldásos hatásait. Mire jó a körte? Milyen jótékony és egészségvédő hatással van szervezetünkre? Milyen betegségek gyógyíthatók és előzhető meg fogyasztásával? Hogyan használjuk és milyen ételekbe tehetjük? Alábbi cikkünkben részletesen ismertetjük a körte áldásos hatásait.

A körte jótékony hatásai
A körte tartalmaz A-, B1-, B2-, C-vitamint, cinket, jódot, kalciumot, káliumot és magnéziumot. Magas a vitamintartalma és az ásványi anyag tartalma, így sok betegségre jótékonyan hat, vagy megelőzhető vele. Ezek a hasmenés, vérszegénység, depresszió, kimerültség, a tuberkulózis, reuma és az ízületi gyulladás, de megakadályozza a végbélrák kialakulását is. Napi egy körte biztosítja szervezetünk C-vitamin és kálium szükségletét és cukorbetegek is fogyaszthatják.



Élénkítő hatású
Nagyobb szellemi teljesítményt követelő időszakban kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert ha legalább fél óráig főzzük a körte levét élénkítő hatással bír szervezetünkre. Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázóknak, valamint gyomorkímélő diétához is kitűnően alkalmazható.

Felhasználása
A körtét hámozzuk meg, mert héja puffadást okoz, bár nem mindegyik fajtáé. A birsalmához hasonlóan a körtéből is készíthetünk sajtot, de sütve, főzve, levesnek, vagy akár süteményként is fogyaszthatjuk.

Milyen betegségekre jó?
  • hasmenés
  • vérszegénység
  • depresszió
  • kimerültség
  • tuberkulózis
  • ízületi betegségek
  • rákos megbetegedések

Edd magad egészségesre rovat >>

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2015.06.03