Automatikusan jár a gyerekeknek a biztosítás

Nagyszülők Lapja

Családjog

Nagyszülők Lapja


Automatikusan jár a gyerekeknek a biztosítás

A gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes – tájékoztatott az NFM. A biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem otthon, utcán vagy kirándulás közben bel- és külföldön szerzett sérülésekre, például csonttörésekre is vonatkozik.

Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Főosztálya 2014. október 26-a, vasárnap.

A baleset biztosítás automatikusan jár
Az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, a biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is vonatkozik.
A biztosítási védelemben - kormányrendelet alapján - 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy 1,6 millió gyermeknek és fiatalnak, díja az államot terheli - közölte az NFM.

Főleg csonttörések miatt nyújtanak be kárigényt
Hozzátették, hogy a biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Tavaly csaknem 14 ezer kárigényt teljesítettek, az esetek döntő többségében csonttörések miatt.
A szülők az idei évre közbeszerzés alapján kiválasztott szerződött partner, a Groupama Garancia Biztosító honlapján tájékozódhatnak a kárigény bejelentéséről és érvényesítéséről - tájékoztatott a minisztérium.
 

Forrás: mti
Fotó: FreeDigitalPhotos


Nagyszülők Lapja

Családjog

Nagyszülők Lapja


2014.09.10