4 évvel szülei halála után született a kisbaba - A nagyszülők boldogan, féltőn nevelik a gyermeket

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


4 évvel szülei halála után született a kisbaba - A nagyszülők boldogan, féltőn nevelik a gyermeket Tiantian, egy kínai származású kisbaba, aki 2017 decemberében született egy hongkongi kórházban. Szülei azonban négy évvel a baba születése előtt meghaltak egy balesetben. A nagyszülők évekig küzdöttek, hogy unokájuk megszülethessen és felnevelhessék. Tiantian, egy kínai származású kisbaba, aki 2017 decemberében született egy hongkongi kórházban, Guangzhou városában. Bár úgy tűnik, egy átlagos, gyönyörű, egészséges csecsemő, de rendkívül szokatlan születésének története - ugyanis a szülei négy évvel a baba születése előtt meghaltak egy autóbalesetben.

A fiatal pár, Shen Jie és Liu Xi in vitro megtermékenyítési (IVF) kezelésre jártak, mert úgy tűnt, más módon nem lehet gyermekük, de tragikus módon öt nappal azelőtt, hogy a lefagyasztott embriót Liuba ültették volna, a házaspár autóbalesetben elhunyt.

4 évvel szülei halála után született a kisbaba - A nagyszülők boldogan, fétve nevelik a gyermeket


A tragikus baleset 2013 márciusában történt, a pár szülei - Tiantian nagyszülei - 3 éven keresztül küzdöttek, hogy a négy lefagyasztott embriót a rendelkezésükre bocsássák.

Ez volt az első ilyen jellegű ügy, és Kínában nem létezett olyan jogi szabályozás, jogi precedens, ami rendelkezne a lefagyasztott, de beültetésre nem került embriókat illetően. Így a jog útvesztőjében kavarogtak évekig a nagyszülők. Szerencsére hosszas bírósági procedúra után elnyerték az embriókhoz fűzödő jogokat.

Ekkor újabb akadályba ütköztek: ki legyen a béranya, ki hordja ki a gyermeket?
Kínában a kereskedelmi-jellegű béranyaság illegális. Számos országban, például Thaiföldön és Indiában tiltják vagy súlyosan korlátozzák a béranyaságot. Laosz egyike azon kevés délkelet-ázsiai országoknak, ahol a szabályok kissé lazábbak - a Bejing News úgy utal erre a jelenségre, mint Laosz "a béranyát keresők új kedvenc helyszíne".



Már a laoszi út is kalandosra sikeredett
Tehát 2017 januárjában a nagyszülők Laoszba utaztak, hogy keressenek egy megfelelő béranyát. Mivel egyetlen légitársaság sem vállalta az embriók elszállítását, így mínusz 196 ° C-os folyékony nitrogént tartalmazó termoszba kerültek, és autóval vágtak neki a nagyszülők a hosszú útnak. Hogy a későbbiek folyamán ne legyen probléma a születendő baba állampolgárságát illetően, a béranyával együtt tértek vissza Kínába, hogy ott szülessen meg a baba.

Genetikai tesztek sora igazolta, kinek a rokona Tiantian
Amikor a gyermek megszületett, a nagyszülőket genetikai teszteknek vetették alá, hogy kétséget kizáróan bebizonyíthassák, ők Tiantian nagyszülei. Minden megpróbáltatás, amin keresztülmentek, megérte. A nagyszülők azt mondják, hogy nagyon boldogok, hogy megszületett és felnevelhetik Tiantiant, akinek kínai neve azt jelenti, "édes".



- Mindig mosolyog. A szemei olyanok, mint a lányomé, de igazából az apjára hasonlít - mondta a kisbaba anyai nagyanyja, Hu Xingxian az újságíróknak. Shen Jie édesapja, Shen Xinnan azt mondja, hogy amikor már elég idős lesz hozzá, elmesélik a gyermeknek, hogy mi történt a szüleivel és hogy születhetett meg ő.

Forrás és fotó: South China Morning Post
Kezdőkép: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2022.01.18