Ezért imádjuk a nagymamákat! 5 dolog, amit a nagymamák tudnak a legjobban

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


Ezért imádjuk a nagymamákat! 5 dolog, amit a nagymamák tudnak a legjobban A nagymamákra, a világ legnagyobb csodájára minden családban szükség van! 5 dolgot sorolunk fel, hogy miért - bár a sort még hosszan lehetne folytatni... A nagymamákra, a világ legnagyobb csodájára minden családban szükség van! 5 dolgot sorolunk fel, hogy miért - bár a sort még hosszan lehetne folytatni...

1. A nagymamák sütik a legfinomabb sütiket a világon

A nagymamák süteményei és pogácsái a legfinomabbak a világon, amit egy modern receptkönyv vagy trendi gasztroblogger sosem lesz képes soha felülmúlni. Azok az igazán finom sütemények, amelyek a nagyi lapjaira szétesett, helyenként már pecsétes, kézzel írott recepteskönyvéből valók.
Egy unoka legbelül mélyen megőrzi magának azokat a kedves pillanatokat, amikor a nagymama megkínálja őt az ő kedvenc süteményével és később is azt az ízt keresi a cukrászdákban - többnyire sikertelenül.

2. A nagymamáknak vannak a legizgalmasabb kertjei

Legyen bármilyen kicsi vagy nagy a nagymama kertje, az unoka mindig is varázslatosnak látja azt. Ha bőven termő gyümölcsfák sorakoznak benne, amiket meg lehet mászni, akkor azért, ha csodálatosan nyíló virágok, akkor azért.
És különös módon mindegyik nagymama kertjében található egy jófajta búvóhely vagy egy titkos bunker, ahol a szomszéd gyerekekkel nagyokat lehet bújócskázni.

3. A nagymamák a világ legbölcsebb asszonyai

Egy nagymama tapasztalt és bölcs, aki már rengeteg mindenen keresztülment, és akinek mindig beigazolódnak a megérzései. Egy nagymama megnyugtató szavai bármilyen csalódás, fájdalom és szomorúság okozta mély sebet be tudnak gyógyítani.

4. Csak egy nagymamának van végtelen türelme

A szülők dolgoznak, bevásárolnak, kifezetnek, befizetnek, állandóan elfoglaltak... - és miközben rohannak, nincs mindig türelmük a gyerekekhez.
Egy nagymamának ellenben mindig van ideje, hogy nyugodtan megvárja, amíg a kisunoka leszakít egy pitypangot, megnéz egy csigát a földön, lassan feltotyog a lépcsőn, megeszi  az utolsó morzsákat is a tányérjáról. Egy nagymamának nem csak ideje van az unokára, hanem türelme is hozzá.

5. A nagymamák ismerik a legtöbb verset, mesét, mondókát

Egy nagymama kifogyhatatlan a régi történetekből, a tanulságos mesékből, a tréfás fejtörőkből, a kedves énekekből és mondókákból.
Egy nagymama feje kész vers- és mondókatár - ráadásul az unokáknak mindig tudnak valami érdekeset mesélni arról az időről, amikor még ők voltak gyerekek vagy fiatal szülők.

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2016.03.07