Ezért imádják az unokák a nagyszülőket! 25 dolog, amit a nagyik és nagypapák tudnak a legjobban

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


Ezért imádják az unokák a nagyszülőket! 25 dolog, amit a nagyik és nagypapák tudnak a legjobban Rengeteg oka van annak, ami miatt az unokák szeretik a nagymamát, nagypapát. Mi most felsorolunk 25 olyan okot, amiért egyenesen imádni lehet őket! Bárki fel tudná sorolni, mi mindenért szereti a nagymamáját, nagypapáját. Mi most felsorolunk 25 ilyen okot, melyeket unokák mondtak a nagyszüleikről.

25 ok, amiért az unokák imádják a nagyszülőket


1. Mindig kaphatóak egy kis kalandra. Legyen szó erdei túrától, kajakozásról vagy kempingezésről, a nagyszűlők ugyanúgy szeretnek kikapcsolódni, mint a gyerekek.

2. Rengeteg történetük van - és néhány még igaz is közülük.

3. Náluk csudijó dolgok nőnek. Például paradicsom vagy cukkini a kertben és ha az unokák segíteni szeretnének a kertészkedésben, még afelett szemet hunynak a nagyik, hogy összepiszkolják magukat a gyerkőcök.

4. Pontosan ismerik a könyvtárakat és a könyvesboltokat. Tudják merre vannak a képeskönyvek, s hol találhatóak a képregények. Tuti idegenvezetők könyvtémában.

5. Nem félnek bolondozni. Az unoka csinált egy mókás kalapot? Igen, a nagyi tuti felpróbálja. És ki az, akinek akárhányszor el lehet mesélni ugyanazt a viccet és mégis nevet rajta? Igen-igen, nagypapa, nagymama.




6. Hagyják, hogy az unokák a saját tempójukban éljenek. Ha például a nagyszülőknél alszanak, másnap nem kell kapkodva öltözniük. Az unokák pontosan tudják, hogy a nagyszülők úgyis megvárják őket.

7. Ők a legjobb közönség. Akár új verset, akár menő táncmozdulatokat vagy a legújabb hegedű-darabot mutatnak be a kicsik, mindig számíthatnak a hallgatóságra - na és persze a vastapsukra.

8. Annyira édes háziállataik vannak! Függetlenül attól, hogy spánielről vagy beszélő papagájról van szó, az unokák nem csupán játszhatnak velük, hanem gondoskodhatnak is róluk.

9. Imádnak utazni. Képesek egy egész hetet eltölteni a Balcsi partján, a hegyekben, az Őrségben vagy egy víziparkban.




10. Ismerték a szülőket, amikor még gyerekek voltak és ezekről fényképes bizonyítékuk van. Elmesélhetnek olyan dolgokat ifjúkorukból, amit ők maguk soha nem mesélnének el a gyerekeiknek.

11. Fantasztikus nasikat csinálnak, akár sajtos pogiról, akár csokis sütiről van szó. Na és persze mindig hagyják, hogy az unokák is segítsenek, még akkor is, ha ez még nagyobb munkával jár.

Egy remek példa: Kakaós csiga, gyorsan, egyszerűen - itt a recept, kattints! »

12. Kismillió dalt ismernek, azokat meg különösen, amiket az oviban és az iskolában tanulnak meg a gyerekek, és lehet együtt énekelgetni.

13. Mindig nagy örömmel fogadják a híreket az unokákról, főleg akkor, ha valami különleges dolog történik velük.



14. A nagyszülők olyanok, mint egy élő történelmi lexikon. A legtöbben emlékeznek arra, amikor még a televíziók antennásak voltak, a telefonok tárcsázósak voltak és az autók még kétütemű motorral pöfögtek.

15. Összegyűjtik és szívesen mutogatják az unokák "alkotásait", akár mintha múzeumkurátorok lennének, mégsem tesznek úgy, mintha az első napocskás rajz felérne egy Mona Lisa-val.

16. Gondoskodnak a menő felszerelésről, amikor iskolai táborba indulnak a gyerekek.

17. Zsebpénzzel honorálják a ház körüli segítséget. De legalábbis sütivel...




18. Elhisznek bármit feltétel nélkül. Még akkor is, ha a kiderül a turpisság.

19. Szuper dolgokat tudnak tanítani, amit az iskolában nem lehet elsajátítani, például kerékpár-gumiabrocs foltozása, horgászat vagy a kedvenc farmer megstoppolása.

20. Amikor a gyerkőcök rosszul érzik magukat, ők is odatelepednek a kanapéra, hogy együtt nézzék SpongyaBobot.

21. Felolvassák az unokák kedvenc könyveit, újra és újra.



22. Mégha messze is laknak, a nagyszülők mindig gondoskodnak róla, hogy tudják az unokák, gondolnak rájuk.

Olvasd el ezt is!
Íme 10 szuper tipp, hogy tartsd a kapcsolatot az unokákkal, ha távol élnek tőled »

23. A nagymamák és nagypapák hagyják, hogy a gyerekek megtanítsák nekik az újabb és újabb szuper kütyük használatát, például hogy kell okostelefont használni és fotókat megosztani a neten.

24. Minden együtt töltött napot igyekeznek felejthetetlenné tenni.

25. Feltétel nélkül imádják az unokáikat. Kell ennél több?

Nézd meg ezt is!
17 gyönyörű fotó a végtelen nagyszülői szeretetről »

Fotó: Pixabay
Forrás: grandparents.com

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2017.09.21