Nagyszülők világnapja: minden évben ezen a napon ünnepeljük a nagyikat és a nagypapákat!

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


Nagyszülők világnapja: minden évben ezen a napon ünnepeljük a nagyikat és a nagypapákat! Szeptember első vasárnapján, azaz idén szeptember 3-án ünnepeljük a nagyszülők világnapját. Miért fontosak a nagyszülők egy család, egy nemzet életében? Hogyan segíti az állam a nagyszülőket? Meg kell becsülni a nagyszülőket, mert amelyik társadalom nem így tesz, az a gyökereit fogja elveszíteni - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken a nagyszülők világnapja alkalmából tartott budapesti rendezvényen.

Meg kell becsülni a nagyszülőket
Tuzson Bence úgy fogalmazott, az a társadalom, amely elveszíti gyökereit, egy jövő nélküli társadalom, és ezért fontos a kormány számára, hogy családban, a család szerepében gondolkodjon, és a nagyszülőket is megbecsülje.

Mint mondta, ezért a kabinet sok mindent tesz. Ide sorolta a nyugdíjak reálértékének megtartását, a nyugdíjprémium fizetését, de erről szólt a rezsicsökkentés időszaka is.

Az államtitkár megjegyezte, Magyarországon meg kell erősíteni a tisztelet kultúráját, és alapvető kérdés, hogy olyan társadalmat építsünk, amely a múltjából építkezik, a múlt történeteit pedig a nagyszülők tudják átadni gyerekeiknek, unokáiknak.

Nagyszülők áldozatos munkájáért köszönet
Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója, Újbuda kormánypárti alpolgármestere azt mondta, a rendezvénnyel a nagyszülők áldozatos munkáját szeretnék megköszönni a világnapon.

Mi az a pótnagyi program?
Beszélt arról is, a Ficsak létrehozta a "pótnagyi programot", amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnak és segíthetnek egymásnak.

Idős korban is fontos az egészség megőrzése
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok a rendezvényen azt emelte ki, hogy idős korban is fontos az egészség megőrzése, a korhoz illeszkedő mozgás, a helyes táplálkozás.

Csécsei Éva pszichiáter arról beszélt, hogy a 2010 után született úgynevezett alfa generáció, akik már a digitális korba születtek, nagy kihívást jelentenek a nagyszülőknek. Erre fel lehet és kell is készülni, hiszen az időskori tanulás a legjobb lehetőség a szorongás, a leépülés ellen - jegyezte meg.

Szeptember első vasárnapja a nagyszülők ünnepe
Szeptember első vasárnapján, azaz idén szeptember 3-án ünnepeljük a nagyszülők világnapját. A Nagyszülők Lapja is sok szeretettel köszönt minden nagymamát és nagypapát, megköszönve odaadó, féltő gondoskodásukat!

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2017.09.01