Elképesztő hasonlóság! 12 fotó, amikor nem tudod eldönteni, kit is látsz a képen

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


Elképesztő hasonlóság! 12 fotó, amikor nem tudod eldönteni, kit is látsz a képen Ez a gyerek kiköpött az apja! - hallani az elégedettséget a felmenőktől, amikor a rokongyerekre pillantanak. És rendszerint így is van. 12 döbbenetes "hasonmás" fotót mutatunk, amikor a lány vagy a fiú felnőttként már-már kísértetiesen emlékeztet az édesanyjára vagy édesapjára. Lapozz bele, ha szeretnél egy kicsit mosolyogni, meglepődni vagy épp az emlékeidet szabadjára engedni... Úgy tartjuk, hogy a történelem ismétli önmagát. És ez a családi történelemre is igaz. Egy kedves fiatal édesanya ismerősünk mesélte nekünk annak idején: amikor megtudta, hogy ikerbabákkal várandós, ráadásul egypetéjű ikrekkel, akkor a testvére emlékeztette őt egy 19. századi közös ősükre, aki szintén egypetéjű ikreket nevelt...

És nem csak a történelem ismétli önmagát, hanem a gének is bámulatos módon bukkannak fel a legváratlanabbul, a legváratlanabb családtagoknál. Milyen szórakoztató, amikor egy újszülött kisbabán a nagypapa vagy dédnagypapa kacska kislábujját véljük felfedezni. Hányszor halljuk az idősebb rokonoktól, hogy ez a gyerek tiszta nagyanyja!

Az alábbiakban 12 kedves "családi hasonmás fotót" mutatunk, ami jól példázza, milyen nagyszerűen intézi a hasonlóságot a természet.
Ha a képek áttekintése után azt hinnéd, hogy ez holmi manipuláció vagy Photoshop trükk, megnyugatunk, hogy nem az. Ez valóban a gének huncut játéka!

1.
Anya és lánya. Mindketten 25 évesen.



2.
Apa és fia. A képeken mind a ketten 20 év körüliek.



3.
Szintén egy bámulatos hasonmásfotó! Ráadásul a fiú (jobb oldali kép) ugyanazt az inget vette fel, amit az édesapja hordott annak idején.



4.
A bal oldali fotó még 1978-ban készült. a jobb oldali 2013-ban...



5.
Nagyapa-unoka hasonmás fotó. Mert a gének nem csak apáról-fiára, hanem nagyapáról-unokára is "szállnak".



6.
Négyéves volt a fiatalember, amikor az édesapja elhunyt. Már akkoriban folyamatosan azt mondogatták neki az ismerősök, rokonok, hogy "Ez a gyerek tiszta apja!"



7.
Anya-lánya képmás. Nekünk ez lett a kedvencünk.



8.
Apa-fia hasonlóság: 1976 vs. 2012. Talán észre sem veszed, hogy melyik képen ki van.



9.
Ugyanaz a mosoly, ugyanaz a kedves tekintet...



10.
Bal oldali fotón az édesanya az elsőszülöttjével, 41 évvel ezelőtt. A jobb oldali fotón a lány napjainkban, az ő elsőszülött kisbabájával.




11.
A 29 éves édesapa a 2 hetes újszülött babával. Pár évtizeddel később szintén egy boldog 29 éves édesapa (az egykori kisbaba) a szintén 2 hetes újszülött  babával.



12.
Anya-lánya képsorozat. Senki nem mondaná meg, hogy nem ugyanarról a személyről van szó.



Olvasóink küldték
 

13.
Galovtsik Lilla olvasónak küldte be nekünk az alábbi képet.
"Nálunk a lányom hasonlít nagyon édesanyámra, szerintem a képek is jól visszaadják. Bal oldalon édesanyám gyerekkori fotói a jobb oldalon a lányunk."

14.
Timmel Noémi küldte be nekünk a következő képeket.
Felső képen: Noémi látható az anyukájával (Noémi ekkor még kisbaba). A jobb oldalon pedig Noémi látható a kislányával - itt már édesanyaként.
Alsó képen: Noémi kislánya ès Noémi babakorában - mindketten félévesen.





Neked is van hasonló családi fotód? Küldd be nekünk a szuloklapja@szuloklapja.hu email-címre, és mi közzétesszük!

Forrás: Külföld / Boredpanda.com

Nagyszülők Lapja

Családi kapcsolatok

Nagyszülők Lapja


2016.03.18