Kategória: Egytálételek Adható 10 hónapos kortól. Hozzávalók: 20 g rizs
15 g sárgarépa
15 g petrezselyemgyökér
1-2 db cukkini
10 ml olaj
kakukkfű
só
Elkészítés:
A rizst bő vízben megfőzzük. A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk pl. egy kiskanállal. Enyhén megsózzuk, majd sütőlapra téve elősütjük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret alaposan megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A kivájt cukkini belsőt is felkockázzuk. A felaprított zöldségféléket az olajon átfuttatjuk, majd állandóan kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Amikor megpuhult, összekeverjük a főtt rizzsel, majd az elősütött cukkinikbe töltjük, sütőbe visszatéve pár percig sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt a zöldséges ételt akkor adjuk a kicsinek, amikor már eszik darabos ételeket, és a hozzávalókat egyenként megszokta. Az étel nem igényel erőteljes fűszerezést, maguk a zöldségfélék, és a jellegzetes ízű kakukkfű adja a kellemes ízt. De a kakukkfű és a só ki is hagyható az ételből, ha a teljesen természetes ízeket szeretnénk megszoktatni a kicsivel. Olajként használhatunk olívaolajat, de arra figyeljünk, hogy ne hevítsük túl meleg hőfokra, miután beleöntöttük a tálba, azonnal tegyük hozzá a zöldségféléket, így futtassuk át.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 175 kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 17,7 g
Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.
Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!
Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin