Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány? Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot. Idén nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség szuper kampánnyal várta a kisdiákokat: a gyerekek egy kíváncsi kiskutya, Kajla segítségével fedezhették fel Magyarország legszebb tájait - a valóságban vagy virtuálisan.

A "Hol vagy, Kajla?" elnevezésű 2019 nyári akciójához partnerként csatlakozott többek között a MÁV Csoport, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, a MAHART és a BAHART, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is.

Kajla útlevéllel ingyen utazhattak
A gyerekek egy úgynevezett Kajla útlevelet kaptak, melybe pecséteket gyűjthettek hazánk különböző nevezetességeinél: a nyári szünet folyamán összesen 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze a kisdiákok, emellett 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak, 100 ezren ingyen utaztak vasúton, és mintegy 6100-an hajón az ország szép helyeire Kajla jeggyel.



A nyár véget ért ugyan, de a Kajlás kalandoknak még nincs vége, a kíváncsi vizslakölyök ugyanis az iskolába is elkíséri a gyerekeket, a tanítási szünetekben pedig újabb kedvezményekkel invitálja majd őket az ország további felfedezésére.

Megszavazzák a legkreatívabbat
A pecsétekkel tarkított Kajla útlevelet se dobja ki senki: az iskola elkezdésekor további ajándékokat érhetnek a legszebb és legkreatívabb útlevelek. A gyerekek ugyanis a saját "turisztikai okmányukat" kreatív módon, saját kezűleg tudták személyre szabni, az iskolákban pedig szeptember hónapban osztályonként megszavazzák a diákok a három legszebb, legkreatívabb útlevelet, ezeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Kajla meglepetéssel jutalmazza majd.

Kajlával utazgatni virtuálisan is tudnak a gyerekek - a telefonos applikáció segítségével játékosan ismerhetik meg Magyarország legnépszerűbb tájait, nevezetességeit.

A jelenlegi elsősök sem maradnak ki
Azért, hogy az új elsősök se maradjanak ki a programból, szeptemberben hozzájuk is eljuttatja a Magyar Turisztikai Szövetség Kajla útlevelüket.

Kajlával egyébként a gyerekek legközelebb decemberben, a téli szünetben találkozhatnak újra, ekkor vehetik majd elő a gyerekek a Kajla útlevelüket, hogy még alaposabban felfedezzék Magyarországot és tovább gyűjtögessék a pecséteket.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2019.09.27