Főoldal > Cikkek > Utazás > Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak

Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak

Szülőklapja képA 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2018-05-17
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek!.


Budapesti pünkösdi programok 2018 - május 19-20-21.


1. Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

A családi szórakozást hagyományőrző tábor, viselet-, és fegyverbemutatók, felvonulások, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, cirkuszi bemutatók, játszóház teszik teljessé. Társasjátékok, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, arcfestés, hátizsákos felfedező, rajzfilmkészítés, planetárium, kisvasút várja a kicsiket, nagyokat.

Rövid ízelítő a színpadi programokból: népzene, néptánc, régizene, bábszínház és más gyermekműsorok, sorsolások és várainkról készült filmek. A Vajdahunyadvár udvarán kézművesvásár, gyermekjátszó és lovagi játék kap majd helyet.

Program: Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-18:00
Bővebb információ »

2. Pünkösd a Budai Várban

Hagyományőrző és búcsújáró szokások elevenednek meg a pünkösdi hétvégén a budai Várban, ahol családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok is várják a helyszínre érkezőket. Pünkösdhétfőn elkészül az ünnep óriás kalácsa, amelyet a program minden résztvevője megkóstolhat.

Különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Palota Meseösvény, valamint a Nádudvari Művészeti Iskola hétpróbás Pünkösdi királyavató játékai. A forgatag egy ősi rítustánccal, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Pünkösdölő Néptánc Találkozó táncosaival. Lesznek ezen felül gyerekszínházi előadások, de újra forog majd a kosaras körhinta is.

Program: Pünkösd a Budai Várban
Helyszín: Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Időpont: 2018.05.20-21. 09:00-22:00
Bővebb információ »


3. Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban

A Fővárosi Önkormányzat hagyományőrző Pünkösdi Királyság rendezvénye várja ingyenes ünnepi forgataggal a családokat a Tabánban és a Mesemúzeumban. A Tabánban délelőtt 10:00 órától egész napos mulatság szórakoztatja a kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket egyaránt. A színes, minőségi kavalkádból a hagyományos pünkösdi király és királyné választás sem maradhat ki, de lesz próbák utcáinak állomásai, pünkösdi bababirodalom, kreatív pünkösdi kézműves programok, a kicsik nagy örömére pedig arcfestés, gólyalábasok, valamint sok-sok meglepetés, tánc és mulatság egész nap.

A szabadtéri vigadalommal szinte párhuzamosan a közeli Mesemúzeum is igényes és szórakoztató programokkal várja a családokat; itt többek között mesekoncert, kreatív művészeti foglalkozások és mesebeli hétpróbák szórakoztatják majd a gyerekeket.

Program: Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban
Helyszín: Budapest I. kerület, Tabán park, Mesemúzeum (Döbrentei u. 15.)
Időpont: 2018.05.21. 10:00-18:00
Bővebb információ »


4. Pünkösd a Várkert Bazárban

Az ingyenes szabadtéri családi programok az Ybl Miklós téren és a Neoreneszánsz Kertben lesznek május 19. és 21. között - mondta Mikóczi Anita, a Várkert Bazár kulturális igazgatóhelyettese a műsorban. A programok között szerepelnek a pünkösdi hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, kézműves vásár. Délelőttönként gyerekműsorokkal várják a legkisebbeket. Az Ybl Miklós téren különleges hintákat is felállítanak, amelyek közül a legnagyobbikon akár 30-40 ember is szórakozhat majd egyszerre!

Program: Pünkösd a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-21:00

Bővebb információ »5. Varázspünkösd az Erzsébetligeti játszótérnél

Népi játékudvar, fakörhinta, kézműves játszóház, aktivitások, kreatív festő-műhely, apás-babás foglalkozás, gyermekkönyv vásár, játékbemutató és -vásár, módszerbemutató foglalkozás kutyusokkal, zümmögő mesesarok, gyermekkoncert, családi táncház - ez a színes forgatag fogadja az családokat.

Program: Varázspünkösd az Erzsébetligeti-játszótérnél
Helyszín: 1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b.
Időpont: 2018.05.19. 10:00-17:00
Bővebb információ »


6. Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren

Pünkösdi Játékok  várják a gyerekeket: arcfestés, májusfa állítás, basázás, pünkösdi király-próbák, kézműves foglalkozás - korona készítés, 3D képeslap készítés, színezés. A program ideje alatt a pelenkázóval felszerelt mosdó használható!

Program: Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren
Helyszín: 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér
Időpont: 2018.05.20. 10:00-13:00
Bővebb információ »


Vidéki pünkösdi programok


7. Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg

A zalai megyeszékhelyen régi hagyomány, hogy a jeles napon együtt ünnepelnek a horvát vendégekkel és közösen elevenítik fel a tavaszünnep népi hagyományait. Öko kézműves játszóházakban a gyermekek bevonásával a magyar mesterekkel együtt készítenek csuhé, gyékény, szalma és agyag felhasználásával dísz- és használati tárgyakat. A Gébárti Kézművesek Házának udvarán játszóteret alakítanak ki népi játékokkal, egyebek mellett ládavasúttal. Valamint folklórprogramokkal, gyermekelőadásokkal és bábjátékkal készülnek a szervezők. A látogatók Zalaegerszeg belvárosából - a Kovács Károly térről - óránként induló ingyenes buszjárattal utazhatnak a rendezvény helyszínére.

Program: Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Gébárt-tó, Kézművesek Háza
Időpont: 2018.05.21.
Bővebb információ »


8. Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel és Sörfesztivál

Középkori játszóház kicsiknek és nagyoknak, gazdaház kézműves foglalkozásai, ugrálóvár, zenés családi animáció, pünkösdi királyválasztás, koncertek, bemutatók és persze grillételek és sörös rendezvények várnak a látogatókra.

Program: Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel - és Sörfesztivál
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park
Időpont: 2018.05.18-20.
Bővebb információ »

9. Balatoni Hal és Bor Ünnep - Balatonfüred

Pénteken kezdődik a balatonfüredi hal- és borünnep, a négynapos rendezvényen borvásár, halkóstoló, gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket. A balatonfüredi Tagore sétányon minden nap borvásárt és halkóstolót tartanak. Szombaton horgászversenyt tartanak gyermekeknek a Bodorka látogatóközpont előtt, gyerekkoncert zárja a szombati programokat. A Balatonfüred néptáncegyüttes műsorát láthatják a látogatók vasárnap, majd lovagi tornán vehetnek részt a legkisebbek, akik Mátyás király korába csöppenve bizonyíthatják ügyességüket. Ezen kívül bábszínházi előadás, koncertek, játékok gondoskodnak a felhőtlen szórakoztatásról.

Program: Balatoni Hal és Bor Ünnep
Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
Időpont: 2018.05.18-21.
Bővebb információ »


10. Pünkösdi Virágálom - Székesfehérvár

Székesfehérváron újra virágba borul a belváros pünkösd tiszteletére. Pünkösdi körséta, pünkösdi virágkoszorúk, koronák készítése színes papírból, rejtélyek és izgalmak barokk módra: családi séta és nyomozás a belvárosban, fotózás barokk öltözékben, galamb- és óriásnyúl-bemutató, állatsimogató és koncertek teszik teljessé a programkínálatot.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Belváros
Időpont: 2018.05.18-05.21.
Bővebb információ »

11. Zsolnay Piknik 2018 - Pécs

Jó hangulatú programokat, koncerteket ígérnek a szervezők péntek délutántól vasárnap estig. Piknikpokrócot, elemózsiát érdemes hozni, de a helyi finomságok is megkóstolhatók! És ami várható: Retró könyvvásár és olvasóliget a Zsolnay Pikniken, csillagterasz, buborékvarázs workshop, Nevetnikék gyermeksarok (társasjátékokkal, bábokkal, kézműves foglalkozással), bábelőadás, Kire ütött ez a gyerek? – Közös családi alkotás, lépegetős babakoncert, mondókázós, dalolgatós, hangszerekkel ismerkedős, lépegetős, ugrándozós, kacagós, csiklandós vidám óra babáknak és mamáknak, macskabál.

Program: Zsolnay Piknik 2018 - Pécs
Helyszín: 7600 Pécs, Zsolnay negyed
Időpont: 2018.05.18-05.20.
Bővebb információ »

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

Túl sok a savad? Gyakran van égő érzés a nyelőcsövedben? Gyomorfájástól, görcsöktől szenvedsz? Kattints ide és nézd meg, hogy mit tehetsz ellene! >>

vonal

[x] hirdetés

Címkék: pünkösdi vigadalom, sokadalom, pünkösd 2018, vidd el az unokád, családi program, gyerekprogram, ingyenes program

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2018 - Közel 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban!
Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2018 - Közel 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban!

Gyereknapon, azaz május 27-én országszerte 392 tűzoltóságon délelőtt 10 és délután 4 között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe. Tűzoltóautók, tűzoltólaktanyák, próbariasztás - mindezt kínálja a gyereknapi program.

tovább a cikkre
Ingyenes koncertkörútra megy a Budapesti Fesztiválzenekar! - Mutatjuk a 23 helyszínt, ahol fellépnek Budapesten és vidéken
Ingyenes koncertkörútra megy a Budapesti Fesztiválzenekar! - Mutatjuk a 23 helyszínt, ahol fellépnek Budapesten és vidéken

Tizenkét megye tizenkilenc településén adnak ingyenes koncerteket iskolákban, templomokban és idősotthonokban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi április 9. és 14. között.

tovább a cikkre
Jégpályák Éjszakája 2018 - 21 jégpálya Budapesten és vidéken, ahol akár ingyen is korcsolyázhatsz január 20-án
Jégpályák Éjszakája 2018 - 21 jégpálya Budapesten és vidéken, ahol akár ingyen is korcsolyázhatsz január 20-án

A Magyar Jégkorong Szövetség szervezésében 2018. január 20-án megrendezésre kerül a Jégpályák Éjszakája. A Jégpályák Éjszakája-rendezvény országszerte több jégpályán zajlik, egyedi akciókkal, kedvezményes vagy ingyenes belépővel és programokkal várják a családokat.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre tovább

Málnás-kókuszos pillesüti recept - Lisztmentes, könnyű sütemény meleg nyári napokra tovább

Cukkini receptek egyszerűen - 5 fenséges cukkinis étel ebédre vagy vacsorára, amíg tart a szezon tovább

A klasszikus csíkos kalács receptje - Így lesz puha és foszlós a tésztája tovább

Csokis-banános kevert süti receptje - Könnyű, omlós sütemény, ami fél óra alatt megvan! tovább

Csupa csoki brownie recept - Ellenállhatatlan süti csokirajongóknak tovább

Diós almatorta - igazi őszi sütemény fahéjjal és porcukorral tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíjprémium, nyugdíj-korrekció, rendkívüli nyugdíj-segély 2018: Mennyi plusz pénzre számíthatsz? Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíj jogszabályok 2018: Egy fontos változás, ami sok nyugdíjba készülőt érint - Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíjt érintő változások - Mire számíthatnak a nyugdíjasok 2018 második felében? tovább

Ezért fontos, hogy nagymamaként is odafigyelj az egészségedre - Gondtalanul élvezhesd a nagymamaság szépségeit tovább

Nyugdíj-kisokos 2018: Hogyan történik a nyugdíjszámítás? Milyen dokumentumokra van szükség a nyugdíj-igényléshez? tovább

Nők korkedvezményes nyugdíja 2018: feltételei, igénylése, korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés tovább

Nyugdíj 2018: mennyivel emelkedett idén a nyugdíj? Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat? Mi a feltétele a nyugdíjba vonulásnak? tovább

Életmód

Életmód

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

Dohányzol a gyermek közelében? Ezért ne tedd! tovább

Hogyan adjuk be a babáknak, gyerekeknek a gyógyszert? tovább

Gyomorégés, székrekedés, rossz kedv ellen egyél banánt! tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Sándor!
Ha valaki a korhatár betöltéséve nem vonul nyugdíjba, ha nem dolgozik akkor 30 naponta 0,5% al növeli ellátást.
43 év elismert szolgálati idő után az átlagkereset 86%.-át veszik figyelembe a nyugdíj megállapításnál.
Természetesen nyugdíj előszámítás igénybe vehető.
Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

3 tökéletes ajándék unokáknak

vissza vissza