Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak A 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek! A 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek!.


Budapesti pünkösdi programok 2018 - május 19-20-21.


1. Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

A családi szórakozást hagyományőrző tábor, viselet-, és fegyverbemutatók, felvonulások, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, cirkuszi bemutatók, játszóház teszik teljessé. Társasjátékok, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, arcfestés, hátizsákos felfedező, rajzfilmkészítés, planetárium, kisvasút várja a kicsiket, nagyokat.

Rövid ízelítő a színpadi programokból: népzene, néptánc, régizene, bábszínház és más gyermekműsorok, sorsolások és várainkról készült filmek. A Vajdahunyadvár udvarán kézművesvásár, gyermekjátszó és lovagi játék kap majd helyet.

Program: Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-18:00
Bővebb információ »

2. Pünkösd a Budai Várban

Hagyományőrző és búcsújáró szokások elevenednek meg a pünkösdi hétvégén a budai Várban, ahol családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok is várják a helyszínre érkezőket. Pünkösdhétfőn elkészül az ünnep óriás kalácsa, amelyet a program minden résztvevője megkóstolhat.

Különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Palota Meseösvény, valamint a Nádudvari Művészeti Iskola hétpróbás Pünkösdi királyavató játékai. A forgatag egy ősi rítustánccal, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Pünkösdölő Néptánc Találkozó táncosaival. Lesznek ezen felül gyerekszínházi előadások, de újra forog majd a kosaras körhinta is.

Program: Pünkösd a Budai Várban
Helyszín: Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Időpont: 2018.05.20-21. 09:00-22:00
Bővebb információ »


3. Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban

A Fővárosi Önkormányzat hagyományőrző Pünkösdi Királyság rendezvénye várja ingyenes ünnepi forgataggal a családokat a Tabánban és a Mesemúzeumban. A Tabánban délelőtt 10:00 órától egész napos mulatság szórakoztatja a kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket egyaránt. A színes, minőségi kavalkádból a hagyományos pünkösdi király és királyné választás sem maradhat ki, de lesz próbák utcáinak állomásai, pünkösdi bababirodalom, kreatív pünkösdi kézműves programok, a kicsik nagy örömére pedig arcfestés, gólyalábasok, valamint sok-sok meglepetés, tánc és mulatság egész nap.

A szabadtéri vigadalommal szinte párhuzamosan a közeli Mesemúzeum is igényes és szórakoztató programokkal várja a családokat; itt többek között mesekoncert, kreatív művészeti foglalkozások és mesebeli hétpróbák szórakoztatják majd a gyerekeket.

Program: Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban
Helyszín: Budapest I. kerület, Tabán park, Mesemúzeum (Döbrentei u. 15.)
Időpont: 2018.05.21. 10:00-18:00
Bővebb információ »


4. Pünkösd a Várkert Bazárban

Az ingyenes szabadtéri családi programok az Ybl Miklós téren és a Neoreneszánsz Kertben lesznek május 19. és 21. között - mondta Mikóczi Anita, a Várkert Bazár kulturális igazgatóhelyettese a műsorban. A programok között szerepelnek a pünkösdi hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, kézműves vásár. Délelőttönként gyerekműsorokkal várják a legkisebbeket. Az Ybl Miklós téren különleges hintákat is felállítanak, amelyek közül a legnagyobbikon akár 30-40 ember is szórakozhat majd egyszerre!

Program: Pünkösd a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-21:00

Bővebb információ »



5. Varázspünkösd az Erzsébetligeti játszótérnél

Népi játékudvar, fakörhinta, kézműves játszóház, aktivitások, kreatív festő-műhely, apás-babás foglalkozás, gyermekkönyv vásár, játékbemutató és -vásár, módszerbemutató foglalkozás kutyusokkal, zümmögő mesesarok, gyermekkoncert, családi táncház - ez a színes forgatag fogadja az családokat.

Program: Varázspünkösd az Erzsébetligeti-játszótérnél
Helyszín: 1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b.
Időpont: 2018.05.19. 10:00-17:00
Bővebb információ »


6. Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren

Pünkösdi Játékok  várják a gyerekeket: arcfestés, májusfa állítás, basázás, pünkösdi király-próbák, kézműves foglalkozás - korona készítés, 3D képeslap készítés, színezés. A program ideje alatt a pelenkázóval felszerelt mosdó használható!

Program: Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren
Helyszín: 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér
Időpont: 2018.05.20. 10:00-13:00
Bővebb információ »


Vidéki pünkösdi programok


7. Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg

A zalai megyeszékhelyen régi hagyomány, hogy a jeles napon együtt ünnepelnek a horvát vendégekkel és közösen elevenítik fel a tavaszünnep népi hagyományait. Öko kézműves játszóházakban a gyermekek bevonásával a magyar mesterekkel együtt készítenek csuhé, gyékény, szalma és agyag felhasználásával dísz- és használati tárgyakat. A Gébárti Kézművesek Házának udvarán játszóteret alakítanak ki népi játékokkal, egyebek mellett ládavasúttal. Valamint folklórprogramokkal, gyermekelőadásokkal és bábjátékkal készülnek a szervezők. A látogatók Zalaegerszeg belvárosából - a Kovács Károly térről - óránként induló ingyenes buszjárattal utazhatnak a rendezvény helyszínére.

Program: Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Gébárt-tó, Kézművesek Háza
Időpont: 2018.05.21.
Bővebb információ »


8. Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel és Sörfesztivál

Középkori játszóház kicsiknek és nagyoknak, gazdaház kézműves foglalkozásai, ugrálóvár, zenés családi animáció, pünkösdi királyválasztás, koncertek, bemutatók és persze grillételek és sörös rendezvények várnak a látogatókra.

Program: Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel - és Sörfesztivál
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park
Időpont: 2018.05.18-20.
Bővebb információ »

9. Balatoni Hal és Bor Ünnep - Balatonfüred

Pénteken kezdődik a balatonfüredi hal- és borünnep, a négynapos rendezvényen borvásár, halkóstoló, gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket. A balatonfüredi Tagore sétányon minden nap borvásárt és halkóstolót tartanak. Szombaton horgászversenyt tartanak gyermekeknek a Bodorka látogatóközpont előtt, gyerekkoncert zárja a szombati programokat. A Balatonfüred néptáncegyüttes műsorát láthatják a látogatók vasárnap, majd lovagi tornán vehetnek részt a legkisebbek, akik Mátyás király korába csöppenve bizonyíthatják ügyességüket. Ezen kívül bábszínházi előadás, koncertek, játékok gondoskodnak a felhőtlen szórakoztatásról.

Program: Balatoni Hal és Bor Ünnep
Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
Időpont: 2018.05.18-21.
Bővebb információ »


10. Pünkösdi Virágálom - Székesfehérvár

Székesfehérváron újra virágba borul a belváros pünkösd tiszteletére. Pünkösdi körséta, pünkösdi virágkoszorúk, koronák készítése színes papírból, rejtélyek és izgalmak barokk módra: családi séta és nyomozás a belvárosban, fotózás barokk öltözékben, galamb- és óriásnyúl-bemutató, állatsimogató és koncertek teszik teljessé a programkínálatot.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Belváros
Időpont: 2018.05.18-05.21.
Bővebb információ »

11. Zsolnay Piknik 2018 - Pécs

Jó hangulatú programokat, koncerteket ígérnek a szervezők péntek délutántól vasárnap estig. Piknikpokrócot, elemózsiát érdemes hozni, de a helyi finomságok is megkóstolhatók! És ami várható: Retró könyvvásár és olvasóliget a Zsolnay Pikniken, csillagterasz, buborékvarázs workshop, Nevetnikék gyermeksarok (társasjátékokkal, bábokkal, kézműves foglalkozással), bábelőadás, Kire ütött ez a gyerek? – Közös családi alkotás, lépegetős babakoncert, mondókázós, dalolgatós, hangszerekkel ismerkedős, lépegetős, ugrándozós, kacagós, csiklandós vidám óra babáknak és mamáknak, macskabál.

Program: Zsolnay Piknik 2018 - Pécs
Helyszín: 7600 Pécs, Zsolnay negyed
Időpont: 2018.05.18-05.20.
Bővebb információ »

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2018.05.17