Egy hely, ahol sétálhatsz a lombok között! A Mecsekben adták át az ország legújabb lombkoronasétányát - Ide vidd el a gyereket, ha szép az idő!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Egy hely, ahol sétálhatsz a lombok között! A Mecsekben adták át az ország legújabb lombkoronasétányát - Ide vidd el a gyereket, ha szép az idő! Új lombkoronaösvény csábít a szabadban történő kirándulásra! 2017. augusztus 29-én került átadásra a Nyugat-Mecsekben, a Hetvehely melletti Sás-völgyben a Sás-völgyi Lombkoronasétány, mely várja a kicsiket és nagyokat. Új lombkoronaösvény csábít a szabadban történő kirándulásra! 2017. augusztus 29-én került átadásra a Nyugat-Mecsekben, a Hetvehely melletti Sás-völgyben a Sás-völgyi Lombkoronasétány, mely várja a friss levegőn sétálni vágyó, új élményeket megtapasztalni szerető gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket.


Sás-völgyi Lombkoronasétány - Új lombkoronasétány és tanösvény a Nyugat-Mecsekben


A fák koronájában megbúvó ösvényt a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola mellett találhatjuk, a 2014-ben készült kilátó, madármegfigyelő torony kiegészítéseként épült. Az építmény a Mecsekből származó tölgy- és égerfák felhasználásával készültek, a lenyügöző alkotás építésze Koós Miklós, statikusa pedig Marosi Gergely volt.


Fotó: koos.hu

6 méter magasan, mintegy 50 méter hosszan sétálhatunk végig rajta, miközben megfigyelhetjük a a fák lomboronájában rejtőzködő élővilágot.


Fotó: koos.hu

A kihelyezett tájékoztató táblák segítenek az itt élő növények, állatok megismerésében. A gyerekek számára kialakításra került - természetesen az ő méretükre kialakítva -gólyafészek, valamint cinke- és denevérodú, ahova bemászva megtapasztalhatják, hogy élhetnek ott az állatok.


Fotó: mecsekerdozrt.hu

Hol található a Sás-völgyi Lombkoronasétány?
A Sás-völgyi Lombkoronasétány Budapesttől 221 km-re található, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi körzetben.
Belépő a Sás-völgyi Lombkoronasétányra:
A Sás-völgyi Lombkoronasétány ingyenesen látogatható.

Egy kis ízelítő a Sás-völgyi lombkoronaösvényről:


Forrás: youtube/Vadász Erdész

Még több lombkoronaösvényt találsz az 5+1 varázslatos hely az országban, ahol a lombkoronák között sétálhatsz című cikkünkben, itt »

Fotó és forrás: koos.hu, mecsekerdo.hu, youtube/ Vadász Erdész

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2017.09.08