2018. január 21 |Ágnes...

Főoldal > Cikkek > Utazás > Pünkösdi programok 2016: 12 szuper ingyenes program a családoknak Budapesten és vidéken

Pünkösdi programok 2016: 12 szuper ingyenes program a családoknak Budapesten és vidéken

Szülőklapja képA pünkösdi ünnep alkalmával az országban számos helyen készülnek a szervezők ingyenes családi programokkal az ünnepi hosszú hétvégére. Budapesti és vidéki pünkösdi ingyenes programokat gyűjtöttünk össze, mely tartalmas kikapcsolódást kínál a családok számára.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2016-05-11
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A pünkösdi hosszúhétvégén, Budapesten és a vidéki városokban is rengeteg ingyenes családi rendezvényre kerül sor. Válogatásunkban ízelítőt adunk, hogy az ország különböző helyszínein, milyen izgalmas és színes programokkal várják a családokat a hosszú hétvégén.

Budapesti pünkösdi programok


1. Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál


A Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A látogatók igazi program kavalkádból válogathatnak: fegyverbemutatók, ügyességi játékok, bajvívás, lovagi játék, középkori játszóház és a 11. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár röpíti a látogatókat a játékok és felhőtlen szórakozás világába. Kézművesek utcája, színes színpadi programok a népzenétől a bábszínházig mindenki szórakoztatásáról gondoskodik.

Program: Miénk a Vár! 4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »

Vidéki pünkösdi programok


2. Pünkösd Gyenesdiáson


A Pünkösd Gyenesdiáson rendezvény, ismét színes programokkal várja a településre látogatókat a pünkösdi hosszúhétvégén. Idén sem marad el a hagyományosnak mondható pünkösdi horgászverseny, a gyerekeket pünkösdi játszóház várja és lesz közös tócsni sütés is

Program: Pünkösd Gyenesdiáson
Helyszín: Községháza, Diási horgásztanya, Kárpáti-korzó, Gyenesdiás
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

3. Pünkösdi Virágálom


A Pünkösdi Virágálom nem mást jelent, minthogy Székesfehérvár belvárosa virágba borul. A virágkötők, szemet kápráztató virágkompozícióikkal díszítik fel az épületeket és számos családi program biztosítja a hosszúhétvégén a felhőtlen kikapcsolódást az egész család számára.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: Belváros, Nemzeti Emlékhely-Középkori Romkert, Városház tér, Fő utca Virágóráig, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

4. Pünkösdi vigasságok


A Pünkösdi vigasságok idején kézműves kirakodóvásár és borházak várják a kilátogatókat. Közben táncegyüttesek fellépése és fúvószenekar szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap a hagyományok szerint megválasztják a Pünkösdi Királyt, de a ”Kis” Királyt is, az estét pedig bál zárja.

Program: Pünkösdi vigasságok
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Zalakaros
Időpont: 2016.05.14-15.
Bővebb információ »

5. Pünkösdi Malomünnep


A Pünkösdi Malomünnep rendezvényre kilátogatókat népzene és sütés-főzés várja a kerti kemencénél. A gyerekeket népi játszóház, gólyalábazás, hordólovaglás és a pünkösdi kézműves foglalkozás csalogatja napközben, de megleshetik a kenyérsütés folyamatát is. Továbbá, ezen a napon a Plul-malom minden kedves vendég számára ingyenesen lesz látogatható.

Program: Pünkösdi Malomünnep
Helyszín: Plul malom, Csopak
Időpont: 2016.05.14.
Bővebb információ »

6. Pünkösdi Szezonnyitó


A Pünkösdi Szezonnyitó hagyományos rendezvényen, szombaton a családi programoké és játszóházé a főszerep. A vasárnap szabadtéri szentmisével kezdődik, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, zenés műsorok, májusfa kitáncolás színesítik a programokat, valamint pünkösdi utcabál zárja a napot. Pünkösd hétfőn pedig a horgászat szerelmesei mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket a megrendezésre kerülő horgászversenyen.

Program: Pünkösdi Szezonnyitó
Helyszín: Móló melletti sétány, Balatongyörök
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »

7. Balatoni Szezonnyitó Siófokon


A Balatoni Szezonnyitó Siófokon régi hagyomány a városban. Pünkösdkor több helyszínen várják az érdeklődőket rengeteg programmal. A rendezvény egész ideje alatt kézművesek, kirakodó vásár és vendéglátók települnek ki. A kulturális programokon túl a gyerekeket is izgalmas programokkal várják: lesz gyermekkoncert, játszóház, kézműves foglalkozások, állatvédelmi oktatás és tudományos foglalkoztató.

Program: Balatoni Szezonnyitó Siófokon
Helyszín: Rózsakert, a hajóállomásnál, Kálmán Imre sétány, Millennium park, Siófoki Kórház-dombon, Sarlós Boldogasszony (belvárosi) Római Katolikus Templom (Fő utca 57.), Siófok
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

8. LibamájFesztivál 2016


A LibamájFesztivál egy különleges gasztronómiai rendezvény, ahol a libamáj kedvelői mesterszakácsok által készített ételeket kóstolhatnak meg finom borok kíséretében. A vendégek ezután végigsétálhatnak a kézművesek utcáján is, vagy választhatunk a színpadi programok sokaságából. Minden nap lesz gyermekkoncert, ugrálóvár, trambulin, eurobungee és játszóház, de a hétfő kifejezetten az ő szórakoztatásukról fog szólni.

Program: LibamájFesztivál 2016
Helyszín: Alföld Gyöngye Hotel ősfás parkja, Orosháza-Gyopárosfürdő
Időpont: 2016.05.13-16.
Bővebb információ »

9. Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik


A Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik a gasztronómia és a pünkösd ünnep köré szerveződik. Finom pálinkák kóstolhatók, miközben a színpadon táncegyüttesek és zenekarok szórakoztatják a vendégeket. A kicsik kézműves bütykölde, játszóház és meskuckó közül választhatnak.

Program: Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik
Helyszín: Akasztó-domb, Tihany
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »


10. Zamárdi Pünkösdi vigasságok


A Zamárdi Pünkösdi vigasságok városi rendezvény, idén is kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a Balaton déli partján. A délután kezdődő vigasság bűvészműsorral és könnyűzenei műsorokkal csalogatja az érdeklődőket. Az apróságok sem fognak biztosan unatkozni, mert kézműves foglalkozások, kültéri játékok és légvár biztosítja, hogy jól teljen ez a nap.

Program: Zamárdi Pünkösdi vigasságok
Helyszín: Jegenye tér, Zamárdi
Időpont: 2016.05.15.
Bővebb információ »

11. Pünkösdölés Hollókőn, Pünkösdi Várjátékok


A Pünkösdölés Hollókőn a hagyományok és népszokások rendezvénye. A vasárnapi ingyenes programokon a kézműves és gasztronómiai vásár mellett megválasztják Hollókő Pünkösdi Királyát. Többek között pünkösdi áldásosztás, népzenei koncert, népi mesék előadása, táncház, gasztronómiai ínyencségek várják az ide látogatókat.
Pünkösd hétfőn, a Pünkösdi Várjátékok kalauzolja el a vendégeket a végvári időkbe a várban, a vár előtti téren és az Ófaluban. Megismerkedhetnek a tábori élettel a fegyverforgatással a nap pedig izgalmas ostromjátékkal zárul - ez a program belépődíjas, felnőtteknek 1500 Ft, a diák-nyugdíjas 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Program: Pünkösdölés Hollókőn
Helyszín: Ófalu, Hollókői Vár, Hollókő
Időpont: 2016.05.15-16.
Bővebb információ »

12. Bakonyi Vágta és Lovas Pünkösd


A Bakonyi Vágta és Lovas Pünkösd remek választás lehet a lovas program kedvelőinek. Mindhárom nap lovasversenyeket láthatnak az érdeklődők, de akár nevezhetnek is amatőr ügyességi versenyre mind a gyerekek, mind a felnőttek. Zárásként minden nap népszerű előadók koncertje hallható.
(A rendezvény látogatása minden nap ingyenes, viszont a 17 óra után érkező kedves vendégek, akik az adott nap koncertjére érkeznek 1.000 Ft jelképes összeg a belépési díj.)

Program: Bakonyi Várta és Lovas Pünkösd
Helyszín: Tündérmajor, Zirc
Időpont: 2016.05.14-16.
Bővebb információ »


Fotó: Pixabay.com

hirdetés

Túl sok a savad? Gyakran van égő érzés a nyelőcsövedben? Gyomorfájástól, görcsöktől szenvedsz? Kattints ide és nézd meg, hogy mit tehetsz ellene! >>

vonal

[x] hirdetés

Címkék: pünkösdi programok, ingyenes programok, családi programok, budapesti programok, vidéki programok, pünkösd 2016

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?
Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen látogathatja a legnevesebb vármúzeumokat? Kevesen tudnak arról a kormányrendeletről, amely a múzeumok ingyenes látogatását szabályozza kifejezetten családosok részére.

tovább a cikkre
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?

Milyen baba-mama, illetve családbarát szolgáltatásokat kínálnak itthon az élményfürdők? Mikortól kezdhetjük a babákkal a wellnessezést? Hol találhatók a legjobb élményfürdők és aquaparkok? A babaúszás mikortól ajánlott?

tovább a cikkre
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen mehet Magyarországon a legnevesebb múzeumokba? Kevesen tudják, de egy kormányrendelet szabályozza, hogy melyik múzeumot melyik hétvégén látogathatják ingyen a családosok.

Összegyűjtöttük Számotokra ezeket.

tovább a cikkre
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Csupa csoki brownie recept - Ellenállhatatlan süti csokirajongóknak tovább

Diós almatorta - igazi őszi sütemény fahéjjal és porcukorral tovább

Muffin palacsinta: omlós sütemény csokival és gyümölcsdarabokkal tovább

21 vidám étel ötlet gyerekeknek, fotókkal - Reggelire, uzsonnára vagy gyerekzsúrra is tökéletes tovább

Hozzátáplálás, glutén bevezetése: miért nem jó erre a babakeksz, háztartási keksz? Hogyan vezesd be a glutént a baba étrendjébe? tovább

Naplemente-szelet: könnyű nyári sütemény vaníliás krémmel tovább

Habkönnyű piskótatorta gyümölccsel és csokival - Igazi nyári desszert, ha ennél egy kis sütit tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj 2018: mennyivel emelkedett idén a nyugdíj? Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat? Mi a feltétele a nyugdíjba vonulásnak? tovább

Nyugdíjjal kapcsolatos ügyintézések az ünnepek előtt: Mire érdemes odafigyelni? Mire készülj, ha 1954 második felében születtél? tovább

Havonta 50 ezer forintot kaphat a nyugdíj mellé, aki tartósan beteg gyermeket nevelt otthonában tovább

Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és egyéb juttatások: mennyi plusz pénzre számíthatnak a nyugdíjasok? Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Ajándék Erzsébet-utalvány, kompenzáció és nyugdíjprémium - Mekkora plusz összegre számíthatnak a nyugdíjasok? tovább

Nyugdíjigénylés menete: mi a teendő, ha a nyugdíjigénylő külföldön is dolgozott? Szakértő tanácsai tovább

Így óvd az egészséged, ha dolgozol! - Mire figyelj oda, ha ülőmunkát végzel, számítógéppel dolgozol, krónikus betegséggel élsz? tovább

Életmód

Életmód

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

Dohányzol a gyermek közelében? Ezért ne tedd! tovább

Hogyan adjuk be a babáknak, gyerekeknek a gyógyszert? tovább

Gyomorégés, székrekedés, rossz kedv ellen egyél banánt! tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Kedves Tibor!

Az önre vonatkozó korhatár 63 év 183 nap. Mivel július 22.-én van volt 63 éves így a 183 napot hozzá számolva a nyugdíj igénylés időpont 2018.január 21. Fontos, hogy ha munkaviszonyban áll azt előtte megszüntesse. Amennyiben további kérdése merülne fel akkor várom sorait az ugyintezes15@gmail.com -ra.
Üdvözlettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
Utazás

Jégpályák Éjszakája 2018 - 21 jégpálya Budapesten és vidéken, ahol akár ingyen is korcsolyázhatsz január 20-án

vissza vissza