Fotókon 5 különleges és meseszép tó a nagyvilágból

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Fotókon 5 különleges és meseszép tó a nagyvilágból

A világ tele van csodával! Szereted a szép tájakat, látnivalókat? Mi most elhoztunk Neked 5 különlegesen szép tavat a világ különböző tájáról.

Lótusz-tó, Thaiföld
Bangkoktól 560 km-re található a gyönyörű látványt nyújtó Lótusz-tó, mely rózsaszínű lótuszvirágaival beborítja a kristálytiszta tó felszínét.

Lótuszt-tó




















Hillier-tó, Ausztrália
Ausztrália délnyugati partjainál, az aprócska Middle-szigeten található a rózsaszín, sós vizű, 600 méteres Hillier-tó. Varázslatos látványt nyújt, ahogy a rózsaszínű tó vizét homokdűnék és eukaliptusz fák övezik. Hogy a tó miért ilyen színű, azt a mai napig titok övezi.

Hillier-tó




















Bajkál-tó, Oroszország
A Bajkál-tó a világ legidősebb és legmélyebb édesvizű tava. Átlagmélysége 730 méter és olyan tiszta, hogy akár 40 méter mélyre is lelátni. Januártól márciusig a tó vize befagy, de márciusban a hőmérséklet-változás következtében a befagyott tó jege megreped jégtorlaszokat képezve, és elénk tárulnak a lélegzetelállító türkiz színű jégtáblák darabjai.

Bajkál-tó






















Öt virág-tó, Kína
A Csiudzsajgon Nemzeti Parkban található ez a kristálytiszta vizű tó, melynek vize teljesen átlátszó, mindig lelátni a tófenékre. A tó színe általában gyémánt kék, de néha változik a színe és elénk tárul a türkiz, tengerkék, vagy sárgászöld árnyalata is. Az Öt virág-tó egyike a 108 „Haizi"-nak, vagyis a nemzeti park többszínű tavainak, melyek a legenda szerint úgy keletkeztek, hogy egy ősi istennő leejtette azt a tükröt, amit a szerelmétől kapott, így az 108 darabra tört össze.

Öt virág-tó






















Plitvicei-tavak, Horvátország
Európa egyik legszebb természeti látványossága ez a tórendszer, ami egy erdős hegyekkel körülvett völgyben terül el a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban.  A tórendszer tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tóból áll, amit 92 vízesés köt össze.

Plitvicei-tavak





















Fotók: Internet


Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2015.06.02