Húsvéti program az unokával - Húsvét a Budai Várban

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Húsvéti program az unokával - Húsvét a Budai Várban Rengeteg érdekes húsvéti gyerekprogram 2 napon keresztül: tojásgurítás, tojáskapkodás, húsvéti kézműves alkotóház, mesekert, állatsimogató, hagyományőrző vásár, regélő labirintus, kosaras körhinta, gyerekkoncertek és még ennél is több program 2015. április 5-6-án a Budavári Palotában. 2015. április 5-6-án, idén már negyedik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre.

„Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”  /Weöres Sándor/

Néptánc együttesek tavaszköszöntő táncával és gólyalábasokkal nyit a rendezvény
A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló patinás Budai Vár terei, tekintélyt sugárzó épületei páratlan helyszínéül szolgálnak ennek a hagyományőrző, de a mai kor ízlését és igényeit is szem előtt tartó rendezvénysorozatnak. A színes forgatag egy ősi rítustánccal a vár legszebb részein átkígyózó néptánc együttesek tavaszköszöntő menettáncával, az életfa avatásával és gólyalábasok attrakcióival veszi kezdetét.

Húsvéti kézműves alkotóház, ügyességi játékok, tojásgurítás, állatsimogató, mesekert
A rendezvény idei díszvendégei Székelyföld élő húsvéti táncos, zenés hagyományainak bemutatásával érkeznek a rendezvényre. A kétnapos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve. A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert és a Komédiás Mező interaktív előadásai, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás és további izgalmas programok várják.

Tojásleső nyuszik, fészekkereső játékok, ajándékok a legkisebbeknek
Idén is lesznek tojásleső nyuszik, akik fészekkereső játékkal és ajándékokkal teli szakajtóval kedveskednek az apróságoknak. Újra forog majd a kosaras körhinta, és mókára hívogat Paprika Jancsi Csúzlizdája, vagy a Világfa regélő labirintusában is kalandozhatunk kicsinyeinkkel.



Gyerekkoncertek, nétánc, népzene
A felnőttek szája ízére magyar kézműves borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. A színes forgatagot teljessé téve a Hunyadi udvar színpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét.

A színpadon többek között a világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint  Sebestyén Márta, Szalóki Ági és Palya Bea, de különleges hungarikumnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét Hétfői Néptánc Találkozó programja is. A gyerekek számára kedvenc muzsikusaik, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttest húzzák a talp alá valót. Az autentikus népszokások bemutatása mellett Húsvét liturgiáját követve lesz Istentisztelet és hajnali áhítat. A tavalyi népszerűségen felbuzdulva, idén is hallgathatunk ünnepi, komoly zenei koncerteket. Többek között a MISZTRÁL EGYÜTTES koncertjének lehetünk fül és szemtanúi.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre. A régi mesterséget képviselő tojáspatkolók, tojásírók és festők bemutatói mellett a mézeskalácsból készült tojáskészítés titkait és régi mesterségek számtalan fortélyát lesheti meg és próbálhatja ki a közönség.



Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2015.03.31